srbija boskovic ekipa

SP ZA ŽENE 2013

Bošković: Previše tehničkih grešaka

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković rekao je večeras da je u porazu od Brazila na Svetskom prvenstvu njegov tim napravio previše tehničkih grešaka, ali da mora brzo da se oporavi zbog novog, važnog duela sa Danskom u sredu.
-Napravili smo dosta tehničkih grešaka, a Brazil je večeras imao fantastičnu Pesoa na golu, koja je odlučila utakmicu. Promašili smo mnogo zicera, u prvom poluvremenu smo krenuli i imali šansu da povedemo. Ponovo smo tražili igru u drugom delu i kad smo je našli, opet se pojavila Pesoa. Moramo da budemo mnogo koncentrisaniji – rekao je Bošković na konferenciji za novinare u hali Čair.
Srbija je večeras u trećem kolu SP izgubila od Brazila sa 25:23 i to joj je bio prvi poraz na šampionatu. Srpske rukometašice sutra se sastaju sa Danskom.
-Mislim da će protiv Danske biti jako teško. Ipak, da se vratim na Brazil, da smo pobedili, dobili bi puno na samopouzdanju. Ni u A grupi sa kojom se ukrštamo ne zna se ko će biti prvi, drugi ili četvrti, takođe tu je i meč Danska – Brazil. Nama će biti jako teško, moramo dobro da se spremimo, imamo noć odmora i dan pred sobom – zaključio je Bošković.
Srednji bek Kristina Liščević rekla je da je, uprkos porazu, ponosna na ekipu.
-Zadovoljna sam zato što smo pokušale da damo sve od sebe. Moramo da zaboravimo na ovu utakmicu i da se fokusiramo na sutrašnji meč jer je Danska mnogo jača i ozbiljnija. Nadam se da će sutra rezultat biti u našu korist – kazala je Liščevićeva.
Njena saigračica Jelena Živković ocenila je da u sutrašnjem meču Srbija mora da svede tehničke greške na minimum.
-Večeras smo bile agresivne i borile se do 60. minuta, ali falila nam je jedna odbrana i jedan gol. Ipak, rezultat je otišao u korist Brazila. Nadamo se da sutra neće biti tako, pokušaćemo da damo sve od sebe, videćemo kako će biti na kraju – zaključila je ona.

Povezana vest:  Partizan bez poraza u M21 ligi