boskovic klupa

SP ZA ŽENE 2013

Bošković: Vratili samopouzdanje, mesto u grupi nebitno

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle pobede nad Danskom da je njegov tim vratio samopouzdanje i da je nebitno sa koje pozicije u grupi ulazi u osminu finala prvenstva sveta. Srpske rukometašice savladale su večeras selekciju Danske sa 23:22 i sada na trećem mestu imaju skor 3-1, kao i Dankinje, dok je vodeći Brazil s maksimalnim učinkom.
-Mislim da smo ovim uspehom vratili samopouzdanje. Nećemo se preterano radovati, očekuje nas veoma težak meč u Beogradu u osmini finala. Ne znamo s kim igramo, ali pravo da kažem nije nas ni briga. Takođe smatram da je nebitno na kojoj poziciji ćemo završiti u grupi – izjavio je Bošković posle utakmice u niškom Čairu.
Golman Katarina Tomašević, koja je bila najbolji pojedinac susreta, istakla je da su se sve devojke maksimalno borile.
-Zaista smo se maksimalno trudile. Imale smo neke greške u napadu, ali se nadam da smo iz ovog meča nešto naučile. Uverena sam da ćemo to ispraviti u sledećoj utakmici, smatram da će ići nabolje – rekla je Tomašević, koja je sjajnim intervencijama u presudnim trenucima sačuvala mrežu nacionalnog tima.
Dragana Cvijić odala je priznanje saigračici na maestralnoj partiji protiv hitronogih Dankinja.
-Hvala Katarini na predivnim odbranama, mislim da je ona prelomila utakmicu sa par sjajnih intervencija. Juče sam rekla da verujem u pobedu, nijednog trenutka nisam sumnjala u to. Idemo da u petak pobedimo Kinu i da sa osmehom stignemo u Beograd na meč osmine finala – poručila je Cvijić.
Andrea Lekić je navela da je reprezentacija Srbije odigrala „fenomenalnu utakmicu“.
-Zadovoljna sam što smo istrajale svih 60 mminuta. Mislim da smo igrale zaista organizovano, svakako mnogo bolje nego juče protiv Brazila. Bitno je da smo podigle samopoudzdanje i nadam se da idemo dalje sa drugog mesta u grupi – kazala je Lekić.
U poslednjem 5. kolu B grupe svetskog prvenstva Srbija igra protiv Kine u petak od 18 sati, takođe u Nišu.

Povezana vest:  Brković: Želimo da trijumfalno počnemo sezonu