SRB-DEN3326

SP ZA ŽENE 2013

Rukometašice Srbije večeras protiv Kine žele pobedu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije večeras protiv Kine igra utakmicu poslednjeg kola B grupe prvenstva sveta, a selektor Saša Bošković smatra da je u pitanju veoma važan meč, bez obzira što je nacionalni tim obezbedio plasman u osminu finala.
Uoči poslednjeg kola Srbija je trećeplasirana na tabeli sa istim brojem bodova kao i Danska (šest), a obe selekcije imaju dva boda manje od vodećeg Brazila.
„Igramo jako bitnu utakmicu, bez obzira što svi misle da je nebitna. Spremamo se za osminu finala i svi mečevi do sada bili su u funkciji pripreme za taj meč. Želimo da protiv Kine odigramo odgovorno i u dobrom raspoloženju dočekamo nokaut fazu“, rekao je Bošković u Nišu, gde su srpske rukometašice domaćini B grupe šampionata.
On je pozvao Nišlije da se posle takmičenja po grupama pridruže publici u Beogradu, na utakmici osmine finala.
-Rukometni savez sprema iznenađenja za Nišlije, a ja bih voleo da oni nama prirede iznenađenje i da kolona krene ka Beogradu. Nama je to potrebno, pozivam Nišlije da dođu u prestonicu, a mi ćemo se potruditi da im vratimo dobrim igrama – poručio je Bošković.
Prema njegovim rečima, u nacionalnom timu vlada odlična atmosfera, što se najbolje videlo na terenu u pobedi protiv Danske u sredu.
-Bez obzira što smo izgubili od Brazila, uspeli smo da pobedimo Dansku i to je veliki pokazatalj koliko ova reprezentacija može. Ono što je bitno to je da 16 devojaka, plus one tri koje su na tribinama, žive jedna za drugu. Bez obzira koliko ko igra, minut ili 40 minuta, svaka daje svoj doprinos. Neke sada, a neke će tek biti od koristi – kazao je Bošković.
Protivnik Srbije u osmini finala biće poznat tek posle završetka takmičenja po grupama.
Utakmica poslednjeg 5. kola B grupe svetskog prvenstva za rukometašice između Srbije i Kine igra se večeras u niškoj dvorani Čair od 18 sati.

Povezana vest:  EP 2016, Prva pobeda Nemačke na EP, remi Španije i Slovenije