boskovic SRB-CHN7703SP ZA ŽENE 2013
Bošković: Ne zanima nas mesto u grupi, gledamo sebe

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle pobede nad Kinom da ga ne zanima na kojem mestu će tim završiti u grupi i da on i igračice gledaju samo sebe.
Srbija je večeras u poslednjem kolu B grupe prvenstva sveta savladala Kinu sa 32:18, a od ishoda preostalog meča između Danske i Brazila zavisi da li će u osminu finala otići sa drugog ili trećeg mesta u grupi.
-Ovu utakmicu odigrali smo profesionalno, možda smo na kraju mogli da dobijemo ubedljivije. Međutim, pružio sam šansu svim devojkama. Ponela ih je velika želja za pobedom zbog niške publike, u gradu su im svi prilazili i ohrabrivali ih. To su, ipak, još uvek devojčice – izjavio je Bošković na konferenciji za medije.
On je naveo da izbor Niša za domaćina učesnika B grupe svakako nije bila greška.
-Mislim da nismo pogrešili što smo došli u Niš, a sad da li ćemo pogrešiti što idemo u Beograd, ne znam. Još ne znamo protiv koga igramo u osmini finala, nećemo ni da gledamo preostali meč između Danske i Brazila. Ne znamo koje mesto ćemo zauzeti u grupi, a i ne zanima nas. Gledamo samo sebe, da budemo spremni, nebitno je da li igramo u nedelju ili ponedeljak, imamo vremena da se spremimo – zaključio je Bošković.
Biljana Filipović je ocenila da su sve igračice protiv Kine maksimalno ispoštovale dogovor pred utakmicu.
-Čestitam Kineskinjama na fer igri, ali, iskreno, očekivala sam malo jači otpor. Šta je, tu je, odradile smo ovo maksimalno, pobedile, i spremamo se za Beograd – kazala je Filipović.
Jelena Popović je čestitala saigračicama na borbebosti, takođe istakavši da je ispoštovan dogovor uoči meča.
-Selektor je večeras dao šansu svim devojkama, neko je na terenu bio više, neko manje, ali ipak smo sve igrale, što će nam mnogo značiti za osminu finala. Čekamo rezultat Danska – Brazil, da znamo koje smo u grupi, kao i rezultate iz grupe sa kojom se spajamo. Igramo ili u nedelju ili u ponedeljak, imamo vremena da se spremimo – poručila je Popović.
Srpske rukometašice odmah posle utakmice sa Kinom i konferencije za medije napustile su Niš i otputovale u Beograd, gde će igrati meč osmine finala prvenstva sveta.

Povezana vest:  Lekić: Verujem da možemo da pobedimo Švedsku