srb slavlje 1SP ZA ŽENE 2013
Erić: Ili si pukovnik, ili si pokojnik

Rukometna reprezentativka Srbije Jelena Erić rekla je da joj je drago zbog večerašnjeg pobedonosnog
gola protiv Južne Koreje, ali da je to mogla da uradi bilo koja njena saigračica.
-To je moglo svakome da se dogodi, bila sam najbliža lopti, nije bilo vremena za dodavanje i postigla sam pogodak. Ili si pukovnik ili si pokojnik. Idemo dalje, vreme je da vratimo Norveškoj za prošli poraz – rekla je Erićeva novinarima posle utakmie.
Srbija je u Areni u osmini finala Svetskog prvenstva, čiji je domaćin, savladala Južnu Koreju sa 28:27 golom Erićeve u poslednjoj sekundi utakmice i u narednoj rundi sastaće se sa Norveškom.
Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da je presrećna zbog plasmana u četvrtfinale.
-Presrećna sam, ovo je bila prava infarkt završnica. Zaslužili smo gol u poslednjoj sekundi. Primali smo neke brze golove i tog brzog centra moramo da se čuvamo u nastavku – rekla je Lekićeva.
Desni bek Jelena Popović kazala je da je Srbija zasluženo pobedila jer je bila bolja.
-Koreja je bila fantastična, pokazali su da su grupa fanatičnih devojaka, ali smo mi pobedile, jer smo bile bolje, radile svoj posao kako treba. Moje devojke su se borile do poslednjeg minuta, dale maksimum i pokazale da smo prava ekipa – kazala je Popovićeva.
Katarina Krpež je istakla da je svaka reprezentativka Srbije dala svoj maksimum i da je njena ekipa zasluženo pobedila.
-Sve smo dale maksimum, borile se do poslednje sekunde i idemo dalje. Rukomet je danas takav sport da se igra do poslednjeg trenutka. Jesmo ispustile pet golova prednosti, ali je bitno da smo pobedile – navela je Katarina Krpež.
Reprezentativka Koreje Đihae Jung nije bila zadovoljna publikom u Areni, koja je koristila lasere.
-Poručiću Norvežankama da se čuvaju beogradske publike, koja bi trebalo da nauči kako se gleda rukometni meč – kazala je korejska rukometašica.
Srbija će protiv Norveške igrati u sredu, takođe u beogradskoj Areni.

Povezana vest:  Partizan bez poraza u M21 ligi