srb slavlje 1

SP ZA ŽENE 2013
Rukometašice Srbije: Hoćemo u finalu, sanjamo zlato

Najbolje srpske rukometašice poručile su danas da veruju u trijumf protiv Poljske u polufinalu Svetskog prvenstva, ali i upozorile da u ekipi ne sme da bude euforije posle velikog trijumfa nad svetskim i olimpijskim šampionkama Norvežankama u četvrtfinalu.
Golman Katarina Tomašević istakla je da ekipa mora hladne glave da uđe u meč sa Poljakinjama jer je veliki ulog u pitanju – finale i obezbeđena srebrna medalja.
-Poljska je napravila veliko iznenađenje plasmanom u polufinale, ali računam na pobedu sutra i duel sa Danskom u finalu – rekla je Tomaševićeva novinarima u Kovilovu.
Na pitanje šta razlikuje ovu ekipu Srbije od prošlogodišnje koja je bila četvrta na EP, Tomaševićeva je rekla:
-Imamo iskustvo, devojke su sazrele, uživaju u igri. To nam olakšava posao na svakoj utakmici. Pobeda protiv Norveške nam je donela više samopouzdanja.
Kapiten Srbije Andrea Lekić rekla je da prihvata ulogu favorita u meču sa Poljskom.
-Poljska je napravila rezultat bez pritiska, jedva čekamo da počne utakmica. Verujem da ćemo uživati u njoj – istakla je Lekićeva.
Ona je navela i da ekipi mnogo znači podrška publike sa tribina.
-Navikle smo da igramo pred praznim tribinama, znači nam kada vidimo punu halu. Više nas raduje način na koji su nas bodrili, bila je to prava podrška i hvala im na tome – poručila je Lekićeva.
Jedna od najzaslužniji za uspeh protiv Norveške bila je Sanja Damnjanović.
-Presrećne smo, osećaj je fenomenalan, ali još nije vreme za slavlje. Slavićemo 22. decembra. I ovo je veliki uspeh, ali kada si sportista, onda sanjaš zlato – rekla je Damnjanovićeva.
Pored nje, u duelu sa Norvežankama istakla se Dragana Cvijić.
-Ne sme da bude potcenjivanja, nisu Poljakinje slučajno došle do polufinala. Ipak, kada smo uspele da dobijemo olimpijskog šampiona, možemo bilo koga. Juče je Norveška bila favorit, ali pobedi ona ekipa koja više želi trijumf. Polufinale je veliki uspeh i očekujem tešku utakmicu. Našli smo se na korak od medalje, prošle godine nismo uspele, a ove imamo iskustva i ništa ne može da nas spreči da se dokopama postolja – navela je ona.
Polufinalni meč na SP između Srbije i Poljske igra se sutra od 18 sati u Beogradskoj areni. U drugom polufinalu od 20.45 igraju Danska i Brazil.

Povezana vest:  Rukometaši Partizana trenirali sa zatvorenicima