kovilovo 19 dec 12

SP ZA ŽENE 2013
Bošković: Borićemo se do kraja, očekujem 20.000 u Areni

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković ocenio je danas da će ključ sustrašnjeg meča protiv Poljske u polufinalu prvenstva sveta biti fantastična odbrana, fanatična borbenost i podrška publike u Beogradskoj areni.
-Ključ je u fantastičnoj odbrani i lakim golovima, u borbenosti koja je i do sada krasila naše devojke. Naravno, važan faktor biće i publika od koje očekujem još jedan rekord u posećenosti. Publici dugujemo ogromnu zahvalnost, jer nas je nosila i u Nišu i ovde u Beogradu – rekao je Bošković na konferenciji za novinare u beogradskoj Kombank areni.
Selektor Srbije poručio je da će srpski tim i dalje negovati osnovnu filozofiju igre – nema predaje do poslednjeg daha.
-Protiv Norveške smo dobili izgubljenu bitku i to upravo zahvaljujući našem stavu da ne pokleknemo ni onda kada je najteže. Kada gubite, ne treba da klonete duhom, i obratno, kada pobeđujete ne treba mnogo da uzletite. Upravo ta filozofija krasi naše devojke – rekao je Bošković.
On je istakao da je najbitnije da Srbija iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje.
-Pred nama je veoma teška utakmica protiv Poljske, ali verujem da možemo da savladamo i ovu prepreku – poručio je Bošković.
On je nagalsio da se na današnjoj konferenciji za štampu „osećao usamljenim „, budući da su selektori ostale tri reprezentacije polufinalista prvenstva sveta Danci.
-Osećam se usamljenim protiv tri sjajna Danca koji vode Poljsku, Dansku i Brazil. Čestitam im na pokazanoj vrhunskoj stručnosti u vođenju ovih selekcija – rekao je Bošković.
Selektor Srbije istakao je da sutra protiv Poljske očekuje i 20.000 navijača u Areni.
-Ponosan sam na naše navijače. Znam da oni ne mogu da daju golove – to mogu samo devojke na terenu, i ne mogu da brane, što može samo Kaća, ali oni su naša velika snaga – poručio je Bošković.
Polufinale šampionata sveta između Srbije i Poljske igra se sutra od 18 sati. U drugom polufinalu od 20.45 igraju Btrazil i Danska.

Povezana vest:  Milić objavio spisak za nedelju EHF u Osijeku