selektor brazila
SP ZA ŽENE 2013
Trener Brazila: Danci žele osvetu
 
Trener ženske rukometne reprezentacije Brazila Morten Subak rekao je danas da je siguran da reprezentacija Danske želi da se revanšira njegovoj ekipi za poraz u grupnoj fazi takmičnja Svetskog prvenstva.
-Siguran sam da Danska želi da nam se osveti za poraz u grupnoj fazi takmičenja. Polufinalni okršaj je najlepša šansa koja može da vam se pruži. Mi, bez obzira što smo ih već pobedili, moramo da ostanemo prisebni, da ne srljamo i da se koncentrišemo na našu igru – rekao je Subak novinarima u beogradskoj Areni.
Brazil će se sutra od 20.45 u beogradskoj Areni sastati sa Danskom u polufinalu Svetskog prvenstva.
-U jučerašnjem okršaju sa Mađarskom bila nam je potrebna sreća I imali smo je na kraju. Meč je bio težak i znači nam što smo pobedili. Znači nam i što smo među četiri najbolje reprezentacije sveta. Nadam se da ovaj rezultat može da doprinese popularizaciji ženskog rukometa u Brazilu i da će privući publiku na Olimpijskim igrama 2016. Godine – rekao je Subak.
Trener Danske Jan Pitlik ocenio je plasman svoje ekipe u polufinale Mundijala kao veliki uspeh.
-Posle OI u Londonu smo napravili analizu i odlučili da podmladimo sastav. Ovaj rezultat na SP je veliki pomak za nas, jer na Evropskom prvenstvu u Srbiji nismo bili ni u pet najboljih ekipa, a sada smo već u četiri, medalja je blizu, želimo do nje – rekao je Pitlik.
U drugom polufinalnom okršaju Svetskog prvenstva od 18.00 u beogradskoj Areni sastaće se Srbija i Poljska.
Povezana vest:  Srpkinje pobedile u Slovačkoj - EP 2020 sve bliže