srbija alzir slavlje
SP ZA ŽENE 2013
Rukometašice Srbije od 18 časova protiv Poljske za finale
 
Daleke 2001, tada Jugoslavija, stigla je do poslednje medalje na Svetskim prvenstvima. Sada, rukometašice Srbije, kao naslednici SFRJ (i ostalih) žele da stignu do novog pobedničkog postolja. Nasuprot srpskog tima u Kombank areni, od 18 časova stajaće im Poljska koja je iznenađenje ovog SP, tim koji je pobedio Francusku a prethodno Rumuniju.
U četvrtfinalu Andrea Lekić i ekipa porazile su Norvešku – višestruke prvakinje Sveta, Evrope i OI a sada je na redu meč protiv Poljske za finale, za novu medalju na Planetarnim skupovima. Na minulom EP ovaj tim je zaustavljen nap utu do medalje a sada su devojke sazrele, pobedile su sve sem Brazilki i na redu je borba za finale, i, čini se, obaranje novog rekorda što se posete na SP za žene tiče.
Dan pred polufinalni duel selector Bošković je bio jasan.
– Osećam se malo usamljeno među tri danska trenera koji sede sa mnom ovde, tako da ću govoriti na srpskom. Prvo moram da čestitam odličnim danskim trenerima na ovom polufinalnom uspehu. Moje devojke su najbolje. Mogu vam reći da smo jako lepo spavam sinoć posle pobede nad Norveškom. Zadovoljan sam igrom, prevashodno jer smo uspeli da nađemo ključ u našoj igri u igranju dobre odbrane. Kada smo gubili nismo padali, mi smo jaka ekipa i igramo kao tim. Zadovoljan sam turnirom i grupom koju smo imali u Nišu, jer smo imali priliku da igramo protiv dva učesnika polufinala. Naravno da očekujem punu Arenu za polufinalni meč protiv Poljske i ponosan sam na naše navijače koji su se pojavili u velikom broju sinoć. Međutim,  publika ne može da igra za nas. Ona ne može da odbrani naš gol – Katarina to radi; Ona ne može da postigne golove za nas, to je posao igračica na terenu, to moramo sami da uradimo. Veoma sam ponosan na naše navijače – zaključio je Bošković.
Povezana vest:  Rukometaši Vojvodine pobedili Čehovske Medvede