brazil slavlje 4SP ZA ŽENE 2013
Sobak: Očekuje nas veliki pritisak pred 20.000 Srba

Selektor rukometašica Brazila Morten Sobak rekao je da njegovu ekipu u nedelju u finalu prvenstva sveta očekuje veliki pritisak i više od 20.000 navijača u Beogradskoj areni.
Brazil je večeras pobedio Dansku sa 27:21 i u borbi za titulu sastaje se sa domaćinom Srbijom, koja je u prvom polufinalnom meču savladala Poljsku sa 24:18.
-Pokušaćemo da se odbranimo od tog neverovatnog pritiska. Moram da kažem da je ova atmnosfera u Areni nešto fantastično, u životu nisam video da toliko ljudi tako zdušno i temperamentno navija za svoju reprezentaciju. Očekujem 20.000 Srba i to će nam biti i najveća prepreka na putu do zlata – izjavio je Sobak.
On je napomenuo da se nada da će svi u rukometu naučiti mnogo toga od srpskih domaćina, koji su uspeli da prirede „veličanstvenu atmosferu na utakmicama svetskog prvenstva“.
-Prezadovoljan sam pobedom nad Danskom, ovo je istorijski uspeh brazilskog rukometa. Sada je pred nama još jedan veliki korak koji treba da napravimo – poručio je Sobak.
Reprezentativka Ana Rodrigez podsetila je da rukomet nema tradiciju u Brazilu, ali da su Brazilci, kako je ocenila, „očigledno izuzetno talentovani za ovaj sport, što pokazuju i rezulati na SP“.
Danski selektor Jan Pitlik čestitao je Brazilu na pobedi i istakao da je igrao mnogo bolje.
-Igrali su odlično. Bili su dobri na početku, pokušavali smo kasnije da ih stignemo, ali nismo uspeli. Mislim da su u finalu dva najbolja tima svetskog prvenstva – rekao je Pitlik.
U borbi za zlatnu medalju Srbija i Brazil sastaju se u nedelju od 17.15 sati, dok u meču za treće mesto od 14.30 igraju Poljska i Danska.

Povezana vest:  Tigrice i dalje nepobedive