boskovic kovilovo 19 dec 12SP ZA ŽENE 2013
Bošković: Nema te sile koja može da zadrži ove devojke

Selektor srpskih rukometašica Saša Bošković rekao je da je reprezentacija Brazila odlična, ali da će im biti teško da u sutrašnjem finalu Svetskog prvenstva drugi put na takmičenju pobede njegovu ekipu.
-Brazil zaista ima sjajnu ekipu, ali ne toliko da mogu drugi put da pobede Srbiju na jednom takmičenju. Nema te sile koja može da zadrži ove naše devojke – rekao je Bošković novinarima u Kovilovu.
Srbija je u grupnoj fazi izgubila od Brazila, a te dve ekipe će se ponovo sastati sutra u 17.15 u Beogradskoj areni u finalu svetskog šampionata.
-Brazil bi trebalo više da se plaši nas nego Arene, ali publika je zaista dokazala da je fenomenalna. U polufinalu smo vodili 11 razlike, pa se Andrea Lekić bacila na tu loptu (i povredila) i baš zbog toga navijači dolaze da nas gledaju u tolikom broju“ – istakao je selektor Srbije.
Kapiten Andrea Lekić je protiv Poljske povredila petu, a Bošković je kazao da je sa njom sve u redu i da bi „igrala i bez jedne noge kakav je čovek“.
Bošković je rekao da se reprezentacija Srbije za svaku utakmicu priprema isto, pa tako i za finalnu.
-Kada bih rekao da nema euforije niko mi ne bi verovao, ali stvarno nema. Ovo je nešto sasvim novo, tako se i ponašamo, kao da krećemo na trening ili pripreme u Vrnjačku banju, već mesec dana zaredom – kazao je on.
Selektor je poručio da je osvajanjem medalje urađen dobar posao, ali da želi zlato.
-Uradili smo dobar posao i to mi je najbitnije. Obećali smo medalju, to obećanje smo održali, a ja se trudim da radim ispravno i hodam uspravno, ali desi se i da pogrešim – rekao je Bošković.
Srbija je na Svetskom prvenstvu izgubila samo od Brazila, dok je u svim ostalim utakmicama pobedila, uključujući i četvrfinalni duel protiv aktuelnog svetskog i olimpijskog šampiona, Norveške.

Povezana vest:  Srbiji bod u Baru, odluka pada u poslednjem kolu