SVLACIONICASP ZA ŽENE 2013
Rukometašice Srbije srećne, tužne i ponosne

Rukometne reprezentativke Srbije istakle su večeras da su i srećne, i tužne, i ponosne zbog osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, završenom u Beogradu.
Srbija je u beogradskoj Areni izgubila od Brazila u finalu Svetskog prvenstva sa 22:20.
-Odličan je osećaj, verujte mi, iako delujemo malo tužno I istrošeno… Želeli smo to zlato više od svega. Ne pamti se drugo mesto, uvek se pamti prvo, ali mi ćemo sigurno pamtiti ovu srebrnumedalju jer do sada niko ništa nije osvojio, i stvarno treba da se radujemo ovom srebru kao da je zlato – rekla je pivot selekcije Srbije Dragana Cvijić novinarima posle meča.
Dragana Cvijić izabrana je u idealni tim šampionata, što su joj saopštili tek novinari u miks zoni posle dodele medalja.
-Nisam znala… To je podstrek za dalje, za još veći rad… Predivno je igrati pred ovakvom publikom, a još je lepše kad vas zavole – kazala je Cvijićeva.
Da je u idealnom timu nije znala ni Sanja Damnjanović, pa su njih sve čestitale jedna drugoj pred novinarima.
-Srećne smo, žao mi je što nismo osvojile titulu. Ovo je veliki uspeh, biti drugi na Svetskom prvenstvu, da nam je neko rekao da ćemo biti druge – ne znam šta bih mu odgovorila. Za dva-tri dana shvatićemo da je ovo veliki uspeh – kazala je Damnjanović.
Reprezentativka Jelena Erić kazala je da oseća bol posle poraza od Brazila i najavila završetak reprezentativne karijere.
-Ne znam šta da kažem. Tu me boli. Mozak mi ne radi, ne mogu da razmišljam o tome šta je bilo… Način na koji smo izgubili… Boli me tu, boli me zbog nas, zbog svih ljudi koji su došli, zbog cele Srbije koja je ustala i zavolela rukomet, ali biće slađe kada generacija koja ostaje ode u Rio i uzme im medalju… Ja se povlačim u maju, ako selektor oseti potrebu do tada da me pozove ja sam tu – rekla je Erić.
I golman srpske reprezentacije Katarina Tomašević obećala je revanš u Brazilu.
-Pomešala mi se osećanja, i tužna sam i srećna. Žao mi je što nismo osvojili zlato, malo nam je nedostajalo, ponovo smo kao i u Nišu izgubili na isti način. Ipak, sačekaćemo mi njih na Olimpijskim igrama – rekla je Tomašević.
Srednji bek Sanja Damnjanović navela je da će ona i njene saigračice verovatno tek za nekoliko dana shvatiti koliki su uspeh postigle.
Jelena Nišavić priznala je da je, kad je videla prepunu Arenu, pomislila da je zlato njihovo.
-Žao mi je što nismo uzele to zlato, svarno smo želele. Drugomprilikom, imamo sjajne devojke, biće prilike da se revanširamo. Očekivale smo, bile smo u naletu jer smo očekivale titulu, ali malo je nedostajalo. Kad sam izašla na teren i videla punu Arenu ja sam stvarno pomislila ‘zlato je naše’. Nećemo mnogo da tugujemo, pa ćemo da se radujemo – rekla je Jelena Nišavić.

Povezana vest:  Sanja Simić izbliza