finale srb bra 2 deo photo a a 14SP ZA ŽENE 2013
Filipović: Ostaje žal za zlatom, ali smo presrećne

Srpska rukometašica Biljana Filipović rekla je da je srećna uprkos poraz u finalu Svetskog prvenstva, jer je državna reprezentacija osvojila medalju posle velike pauze bez značajnijeg uspeha.
-U prvom poluvremenu odbrana je bila loša, u drugom napad. Ipak, ova medalja osvojena je posle velika pauze bez značajnijeg uspeha i srećne smo, ali ostaje žal što nismo došle do zlata u prepunoj Areni. Suđenje ne bih da komentarišem i nikada se ne osvrćem na to, šta je bilo bilo je – rekla je Filipović.
Nije prviše tugovala ni Kristina Liščević.
-Mi smo najponosnije Srpkinje. Biće bolje sledeći put, prošle godine četvrto mesto, sada drugo, i sledeće je vrh trona. Da nam je neko ponudio srebro pre Svetskog prvenstva oberučke bismo prihvatile, tako da nemamo za čim da žalimo – rekla je Liščevićeva.
Jelena Nišavić je ocenila da su sitnice presudile finalnu utakmicu.
-Srebro svakako nije za bacanje. Sitnice su presudile i nekoliko loših poteza, kada smo gubile jedan razlike i kada je bilo nerešeno. Verovale smo da možemo do zlata, posle Južne Koreje i Norveške bile smo u naletu, ali šta da se radi – rekla je Nišavić.
U finalu prvenstva sveta rukometašice Srbije izgubile su večeras u Beogradu od selekcije Brazila sa 22:20.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Bošković odredio tim za meč sa Crnom Gorom