vlada matic

Matić: Srbija uvek da stremi najvišim ciljevima

Selektor muške rukometne reprezentacije Vladan Matić rekao je danas da bi selekcija Srbije uvek trebalo da stremi najvišim ciljevima i da će tako biti i na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj. 

-Trudićemo se da svaku utakmicu igramo na pobedu, pa ćemo videti za koliko je to dovoljno – rekao je Matić novinarima u hotelu M u Beogradu. 
Rukomtna reprezentacija juče se u Beogradu okupila na prvom delu priprema pred Evropsko prvenstvo koje se od 12. do 26. januara igra u Danskoj. Srbija će igrati u Arhusu u Grupi C sa selekcijama Francuske, Poljske i Rusije. 
Matić je rekao da je vrlo zadovoljan formom reprezentativaca i da su se svi pozvani odazvali na prvi deo priprema, osim Vojislava Brajovića iz Crvene zvezde. 
-Pozvao sam (Mihaila) Radovanovića iz Partizana. Ovu ekipu čine iskusni reprezentativci i nove mlade snage. To je prilika i za mene da upoznam mlađe generacije koje i ne poznajem mnogo. Izuzetno sam zadovoljan u kakvom su stanju iskusni asovi, atmosferom u ekipi I nadam se najboljem – rekao je Matić. 
Na pitanje da li ima dovoljno vremena da se ekipa pripremi za šampionat Evrope, Matić je rekao da nema, ali da veruje u svoju ekipu. 
-Verujem u momke, verujem u njihovo iskustvo i znanje. Nećemo da plačemo zbog toga što nema vremena. Nadam se da ćemo se, uz dobru igru i dobru odbranu i uz našeg Darka (Stanića) radovati – rekao je on. 
Kapiten reprezentacije Momir Ilić i golman Darko Stanić čestitali su ženskoj reprezentaciji na osvajanju srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Srbiji. 
-Svesni smo značaja Evropskog prvenstva. Znamo da je prva utakmica najvažnija i da utakmica protiv Poljske, u slučaju pobede, može mnogo da nam donese. Daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu – rekao je Ilić. 
Stanić je podsetio da reprezentacija kao vicešampion ide na Evropsko prvenstvo i da bi tako trebalo da se ponaša. 
-Prošli smo kroz turbulentan period u poslednje dve godine, ali smo mnogo naučili. Ekipa jeste malo promenjena, ali očekujem da ponovimo igru i rezultat – rekao je Stanić. 

Povezana vest:  Milosavljević: Beograd je pravo mesto za novu medalju