andrea lekicGlasanje za najbolje na svetu do 17.januara, podržite Andreu Lekić
 
Međunarodna rukometna federacija nominovala je Andreu Lekić među pet kandidatkinja za najbolju igračicu sveta u 2013.godini. Iza kapitena srpskih rukometašica je fantastična godina u kojoj je najpre osvojila najprestižnije klupsko takmičenje sa mađarskim Đerom, a zatim se okitila i srebrom na svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije.
Svetska kuća rukometa od 1988.godine tradicionalno bira najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji, a poslednjih nekoliko godina u izboru učestvuju ljubitelji sporta iz čitavog sveta putem glasanja na internetu.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, pozvao je putem sajta ministarstva sve građane Srbije, ljubitelje sporta i predstavnike medija da svojim glasovima na internetu pomognu kapitenu ženske rukometne reprezentacije u trci za najbolju rukometašicu planete.
-Andrea Lekić je napornim radom i odličnim rezultatima pokazala da svakako zaslužuje ovu prestižnu nagradu i zato pozivam Srbiju da joj pomogne kako bi ostvarila još jednu pobedu – rekao je ministar Udovičić.
Najveće konturentkinje su joj doskorašnje klupske saigračice sa kojima se popela na krov Evrope osvajanjem Lige šampiona i mađarske duple krune, Anita Gorbic (Mađarska), Hajdi Loke (Norveška) i Katrine Lunde (Norveška), ali za razliku od Andree Lekić, nijedna od njih nije stala na postolje na svetskom prvenstvu u Srbiji. Među pet nominovanih našla se i crnogorska reprezentativka Katarina Bulatović koja u 2013.godini nema zapaženih rezultata na klupskom ni reprezentativnom nivou.
U muškoj konkurenciji nominovani su Domagoj Duvnjak, Arpad Šterbik, Filip Jiha, Mikel Hansen i Daniel Narcis.
U istom izboru pre dve godine, kada je Srbija prvi put posle Cece Kitić, imala igračicu koja konkuriše za naslov najbolje na svetu, Andrea Lekić je zauzela četvrto mesto.
Glasanje traje do 17.januara, a može se glasati na ovom linku: http://www.ihfdata.com/voting-online.html
Pobednicima u obe konkurencije će prestižno priznanje biti uručeno na završnoj ceremoniji evropskog prvenstva za rukometaše u Danskoj.
Bilo bi zaista lepo da i kao pojedinci i kao društvo nastupimo jedinstveno i maksimalno podržimo Andreu na putu ka svetskom broju jedan.
Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Bošković ometao norvešku rukometašicu