momir ilic srb hrv (2)

EP DANSKA 2014

Rukometaši Srbije danas kreću u odbranu srebra na EP

Najbolji rukometaši Srbije utakmicom protiv Poljske danas kreću u odbranu srebrne medalje na prvenstvu Evrope, a selektor Vladan Matić i njegovi izabranici veruju da će na pravi način otvoriti šampionat u Danskoj.
Iako su Poljaci veoma neugodan protivnik, Matić smatra da nisu nepobedivi, ističući da je optimista i da ima poverenje u nacionalni tim.
-Igrači su sazreli i svesni su svega što ih čeka. Selekcija Poljske je dosta jaka, oni mnogo ulažu u rukomet, većina reprezentativaca igra u zemlji i to ih čini izuzetno ozbiljnom ekipom. Doveli su i trenera iz Nemačke, tako da sve to ukazuje da idu na najviši plasman. Međutim, i mi smo takođe dobri, verujem u moje momke i po ko zna koji put kazem da sam optimista – rekao je Matić.
Kapiten Momir Ilić istakao je da jedva čeka početak prvenstva i da se nada prvoj, po njemu ključnoj pobedi nad Poljskom.
-Svesni smo značaja ovog šampionata, jedva čekamo da krene. Sve karte bacamo na meč sa Poljskom i nadam se prvoj pobedi. Ono što nas krasi jeste zajednički duh i vera da možemo mnogo. Reprezentaciju Poljske dobro poznajemo i do sada je rezultat izjednačen, a voleo bih da danas mi povedemo – kazao je Ilić.
Srednji bek Petar Nenadić ocenio je da će nijanse odlučiti premijerni meč C grupe.
-U poslednje vreme na svakom velikom takmičenju igramo protiv Poljaka. Fokusirani smo na duel s njima, moramo da pobedimo kako znamo i umemo. Njihov kvalitet je u tome što 90 posto reprezentativaca igra u dva kluba, Visli i Kjelceu, dobro se poznaju i uigrani su, tako da će biti jako teško. Mogla bi da odluči jedna lopta, gol ili odbrana. Potpuno smo usredsređeni na taj prvi meč i želimo dva boda – poručio je Nenadić.
Utakmica prvog kola C grupe šampionata Evrope između rukometaša Srbije i Poljske igra se danas u Arhusu od 18 sasti. U drugom meču C grupe od 20.15 sati sastaju se Francuska i Rusija.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Srbija ubedljivo savlada Kinu