srbija slavlje

EP 2014 DANSKA
Ilić: Izvinjavam se naciji zbog šok utakmice

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izvinio se danas naciji zbog neizvesne utakmice protiv Poljske koju je njegov tim odigrao na početku Evropskog prvenstva u Danskoj.
-Izvinjavam se naciji na šok utakmici. Nadam se da su ljudi koji imaju slabije srce ovo preživeli. Na svu sreću, pobedili smo. Mnogo teška utakmica, utakmica za šok. Nisam očekivao ovako. Imali smo meč pod kontrolom, pet golova razlike. Srećan sam što smo pobedili – rekao je Ilić posle meča.
Srbija je pobedila Poljsku sa 20:19, ali je u jednom trenutku imala I pet golova prednosti, samo da bi posle morala da „juri“ rezultat. Golmani su Poljacima odbranili tri sedmerca.
-U narednim mečevima moramo drugačije da radimo. Da igramo drugačije, da se smirimo i da budemo disciplinovaniji. Ako uspemo sami sebe da kontrolišemo, biće sve dobro. Imamo veliki kvalitet. Samo trebamo u nekim trenucima da se kontrolišemo – rekao je Ilić.
Selektor Vladan Matić kazao je da je njegov tim igrao dobro samo u jednom poluvrmeenu.
-Odigrali smo odlično prvo poluvreme. U drugom smo pali i više puta propustili šansu da prelomimo meč. Imali smo veliki problem u realizaciji. Golmani obe reprezentacije imali su izuzetnu utakmicu, ali je naša odbrana bila malo bolja, tako da smo uspeli da obranimo taj poslednji napad za izjednacenje – rekao je Matić.
Najbolji igrač utakmice bio je Darko Stanić, koji je imao 17 odbrana.
-Čim se završila utakmica otišao sam da sednem do klupe. Neverovatno sam se istrošio energetski. Bilo je vrlo teško. Svaki gol, svaka odbrana je bila toliko bitna, da je, jednostavno, trebalo mnogo koncentracije, pogotovo u odbrani – rekao je Stanić.
-Imali smo mnogo grešaka na koje treba da obratimo pažnju u daljem toku prvenstva. Čini mi se da smo mnogo lakše mogli da završimo ovu utakmicu. U napadu nismo imali sigurnosti, ali dobro je što smo počeli ovako prvenstvo. Ovo su dva velika boda i nadam se da ćemo u sledećoj utakmici biti bolji – dodao je Stanić.

Povezana vest:  SEHA LIGA, Lovćen ubedljiv u Banjaluci