fra blr

EP DANSKA 2014

Hrvatska lako pobedila Rusiju, Francuska ubedljiva

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobedila je danas u Orhusu, u Danskoj, Rusiju sa 33:25 (16:11) u utakmici drugog kola Grupe dva druge faze Evropskog prvenstva. Hrvatsku je do pobede predvodio Zlatko Horvat sa sedam golova, dok su Ivan Slišković i Igor Vori postigli po pet. 
U selekciji Rusije najefikasniji bio je Aleksej Polijakov sa pet golova, a po četiri su postigli Dmitri Kovalel i Samvel Aslanjan. Hrvatskoj je ovo bila prva pobeda u drugoj fazi takmičenja, posle poraza od Francuske u prvom kolu, pa sada imaju šest bodova, dok je Rusija pretprela drugi poraz i izgubila šanse da izbori plasman u polufinale. 
Rukometna reprezentacija Francuske plasirala se danas u polufinale Evropskog prvenstva u Danskoj, pošto je u drugom kolu Grupe dva druge faze takmičenja pobedila Belorusiju sa 39:30 (20:16). Francuze je do pobede predvodio Samjuel Onurbija sa devet golova, dok je Gijom Žoli postigao šest. 
U selekciji Belorusije istakli su se Ivan Brouka i Dmitri Nikulenkau sa po šest golova. Francuska je ovim trijumfom zadržala maksimalan učinak na kontinentalnom prvenstvu, pa se tako nalazi na prvom mestu Grupe dva sa osam bodova, dok je Belorusija i pre ove utakmice izgubila šanse da se plasira u polufinale. 
Ranije danas Hrvatska je savladala Rusiju sa 33:25, dok će se od 20.15 sastati Poljska i Švedska. 

Povezana vest:  Juniorke na Svetskom prvenstvu