srbija slavlje

Srbija u nedelju saznaje protivnika u kvalifikacijama za SP

Žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine održaće se u nedelju u danskomHerningu. Srbija će se na žrebu naći u prvom šesiru, pošto je na Evropskom prvenstvu u Danskoj zauzela 13. mesto – bila je među devet selekcija koje nisu izborile direktan plasman na Svetsko prvesntvo u Kataru. 
„Orlovi“ za potencijalne protivnike imaju pobednike preliminarnih evropskih kvalifikacija: Nemačku, Bosnu i Hercegovinu, Grčku, Litvaniju, Rumuniju i Sloveniju, kao i Norvešku, Crnu Goru i Češku, koje su na EP u Danskoj bile tri poslednjeplasirane selekcije. 
U prvom šesiru će se još naći Austrija, Belorusija, Mađarska, Island, Makedonija, Poljska, Rusija i Švedska. Direktan plasman na Svetsko prvenstvo izborili su branioc trofeja Španija, domaćin šampionata Katar, i najbolje plasirane ekipe sa EP – Danska, Hrvatska i Francuska. 
Na Svetskom prvesntvu u Kataru učestvovaće 24 selekcije od čega će evropske reprezentacije zauzeti 13 mesta. 
Prve utakmice kvalifikacija za SP odigraće se 7. ili 8. juna, dok će revanši biti nedelju dana kasnije. Žreb za evropske kvalifikacije na Svetsko prvenstvo održaće se u nedelju od 13.00 u Herningu. Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se od 17. januara do 1. Februara naredne godine. 

Povezana vest:  Marjanović: Probleme rešavati unutar reprezentacije