matic Kovilovo KZS 01Matić: Biće teško, ali verujem u naš prolaz na SP

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je danas da nacionalni tim može da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine.
Srbija će po četvrti put igrati protiv Češke u baražu za SP, odlučeno je žrebom u danskom Herningu.
-Predstoje nam vrlo teške utakmice, i Česi i mi smo loše prošli na Evropskom prvenstvu. Obe reprezentacije boriće se da se iskupe za rezultate koje su ostvarile u Danskoj. Prvu utakmicu u junu igraćemo kući, drugu u Češkoj. Verujem u naš prolaz i odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru. Igrali smo pripremne utakmice sa Češkom, njihova reprezentacija ima nekoliko sjajnih imena i biće veoma teško, ali se nadam da ćemo uspeti – rekao je Matić.
Trener golmana Dejan Perić smatra da je Srbija dobila izuzetno kvalitetnog protivnika.
-Sa Česima smo imali priliku zadnjih godina da se susrećemo u kvalifikacijama, i bili smo uspešniji. Reč je o jednoj ozbiljnoj reprezentaciji. Smatram da imamo jako kvalitetne igrače i kvalitetnu reprezentacijue i moramo da napravimo dobar rezuiltat, jer je to u interesu reprezentacije, kako bi se nastavio kontinuitet. Uz pravu analizu i korekciju, i uz podršku Saveza mislim da možemo da napravimo dobar rezuiltat. Verujem u to, kao i u ovu reprezentaciju – poručio je Perić.
Kapiten Momir Ilić istakao je da sve zavisi od reprezentacije Srbije.
-U poslednjih nekoliko godina igrali smo kvalifikacione mečeve sa Češkom, uvek je bilo neizvesno, ali smo na kraju mi izlazili kao pobednici. Bitno je da prvu utakmicu u Srbiji pobedimo. Prebrodićemo stvari koje smo loše radili na Evropskom prvenstvu, važno je da nastavimo kontinuitet i da dobro igramo – rekao je Ilić.
Baraž utakmica između Srbije i Češke igraće se 7. ili 8. juna, dok je revanš meč na programu sedam dana kasnije.
Svetsko prvenstvo u Kataru biće održano od 17. januara do 1. februara 2015. godine.

Povezana vest:  Novi Sad domaćin 9. međunarodnog turnira u rukometu na pesku