aleksandar brkovicBrković: Nismo zaslužili pobedu

Crno-beli rukometaši izgubili su od Borca u Banjaluci rezultatom 26:21 (16:7). Utakmica 14. kola Gasprom Južni Tok lige odigrana je pred punom halom Borik i, kako kaže trener Partizana Aleksandar Brković:
– Banjalučani su večeras pokazali da zaslužuju da imaju ozbiljan rukometni klub. Više nego zaslužena pobeda Borca, održali su nam lekciju iz sporta. Krivo mi je što smo se Banjalučanima predstavili u očajnom svetlu. Nadam se da ćemo izvući neku korist. Rezultat ovog meča nije realan, treba da bude 10 razlike, na moju žalost. Hteli smo da uvećamo bodovni saldo na tabeli, nismo uspeli, a kako stvari stoje, očigledno ćemo i ostati na mestu na kom se sada nalazimo – rekao je Brković nakon meča.
Slaba realizacija napada u prvom poluvremenu odvela je crno-bele na pauzu sa 9 golova zaostatka. Domaćin je u prvih 30 minuta u dva navrata pravio dve velike serije. Prvu je prekinuo Radovanović, drugu Vuković, ali to nije bilo dovoljno da se Partizan izbori sa naletima Borca koji su u drugom poluvremenu bili još jači.
Kapiten Partizana složio se sa trenerom i čestitao domaćinu na pobedi.
-U suštini, trener je sve rekao. Nažalost, mojim igračima i sebi ne mogu da čestitam ni na čemu. Slabo smo igrali od prvog do poslednjeg sekunda i tek smo u poslednjim minutima popravili pristup igri. Dosta igrača je tek stiglo u tim, nije da u tome tražim opravdanje. Imamo jedan cilj, a to je osvajanje domaćeg šampionata i Kupa.
Najefikasniji u Borcu bio je Obradović sa 6 golova, a posebno se istakao golman Blažević koji je 18 puta sačuvao mrežu. U Partizanu je najpreciznijji bio Markićević sa 6 golova, a pratio ga je Matičić sa 4.

Povezana vest:  Rukometna groznica u Kelnu, Momir i Marko za najvredniji trofej