matic Kovilovo KZS 01

Matić: Imamo veliki potencijal, OI u Riju ostaju cilj

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je danas da je cilj njegove ekipe učešće na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru. 
-Uveren sam da ova ekipa ima veliki potencijal i ono što nam je cilj jeste Olimpijske igre u Rio De Žaneiru 2016. godine, na čemu ćemo I raditi – rekao je Matić na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS). 
Seniorska reprezentacija Srbije će u okviru EHF nedelje odigrati dva susreta sa Slovačkom, 4. aprila u Zrenjaninu i dan kasnije u Smederevu. Prema Matićevim rečima, igraće se protiv Slovačke jer stil igre te selekcije najviše odgovara Češkoj, protivniku Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. 
Matić je naveo da će Srbija u narednom periodu više raditi na razvoju mlađih igrača i da će među kadetima i juniorima pronalaziti rešenja za seniorsku reprezentaciju. 
-Više će se raditi na planu razvoja mlađih igrača, što podrazumeva da ćemo raditi sa kadetima i juniorima, na njihovoj obuci i pronalaženju igrača za seniorsku reprezentaciju – dodao je on. 
RSS je na sednici Upravnog odbora odlučio da će u okviru programa „Rukomet, kultura i obrazovanje“ narednu sednicu Skupštine održati u ustanovi Matice srpske u Novom Sadu 11. marta. 
-Rukometni savez Srbije želi da skrene pažnju na kulturu I obrazovanje, kao i na značaj ove ustanove – navedeno je iz Saveza. 
RSS je odlučio i da će biti besplatan ulaz za utakmicu ženske reprezentacije protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koja će se igrati 27. marta u Kragujevcu. 

Povezana vest:  Rukometni meč trajao 32 sata