kadeti poljskaKadeti Srbije na turniru u Poljskoj

Kadetska selekcija Srbije je poražena u prvom meču turnira koji se održava u Dabrovi Tarnovskoj (Dabrowe Tarnowske) u Poljskoj. Selekcija Mađarske je pobedila našu ekipu rezultatom 28:23 (12:11).
Mađari su zasluženo došli do pobede u meču u kome su vodili tokom celog prvog poluvremena koji su završili sa golom prednosti u svoju korist. Početkom drugog poluvremena, naša ekipa je došla do svoje igre, povela vrlo brzo i bila u prilici da se odlepi od kvalitetne mađarske selekcije, ali su usledile brojne tehničke greške koje su severne komšije „katapultirale“ na razliku od 4-5 golova, omogućivši im veliki broj laganih golova. Ta je razlika održavana do kraja meča, pa je konačni rezultat glasio 23:28.
U našoj selekcij su efikasniji od ostalih bila dva Uroša, Mitrić (5) i Marković (4), dok su u pobedi Mađarske najzapaženiji bili Đori (7) i Fenjovari, Juhas i Fuzi sa po 4 gola.
U drugom meču turnira, domaća Poljska je pobedila Češku rezultatom 25:21 (10:11). U većem delu prvog poluvremena Česi su bili bolja selekcija, vodili čak i sa 9:4, ali je posle početnih 20 minuta domaći nacionalni tim došao do igre koja ga je vodila do rutinske pobede.
Sutra će selekcija Srbije igrati sa Češkom, koja takođe traži priliku za popravljanje utiska. Taj meč počinje u 16:00h, dok će od 18:00h igrati pobednici današnjih duela, Poljska i Mađarska.
Selekcija Češke, koja će biti protivnik našim seniorima u junskim kvalifikacijama za SP u Kataru 2015. godine je učesnik turnira koji se igra u poljskom Lublinu i na kome pored Čeha i domaćina učestvuju i selekcije Rusije i Belorusije.
U prvom meču, Česi su poraženi od Rusije rezultatom 22:19. Najbolji igrači na meču su bili golmani Štohl (CZE) i Vadim Bogdanov (RUS).

Povezana vest:  Derbi pripao Radničkom