srbija ceskaKadeti Srbije pobedili Češku

U drugom kolu turnira u Poljskoj, kadeti Srbije su pobedili kolege iz Češke. Dve ekipe se dosta dobro poznaju imajući u vidu dve pripremne utakmice odigrane u Pragu pred kraj 2013. godine, a jutros su i prepodne proveli u zajedničkom obilasku Tarnova. Svejedno, na terenu nije nedostajalo žestokih duela, ali uvek u granicama sportskog. Od samog početka, naši kadeti su bili u prednosti, Česi su razliku koja se kretala od jednog do tri gola uspeli da anuliraju jedino kada je semafor pokazivao samo „jedinice“, pri rezultatima 1:1 i 11:11. Na odmor je Srbija otišla sa dva gola prednosti, rezultatom 13:11. Drugi deo je počeo još bolje i čvršće, prednost je rasla do plus 5. U 43. minutu se učinilo da je utakmica „prelomljena“, jer su tada srpski kadeti, pri rezultatu 18:13, bili u posedu lopte, a jedan od čeških centralnih odbrambenih igrača je poslat isključenjem na klupu. Ipak, mlade ekipe su pokazale nepredvidivost o čemu najbolje svedoči činjenica da je u narednih šest minuta rezultat izjednačen (18:18). Nisu odmah bili uspešni pokušaji trenera Dragićevića da „tajm-aut“-om i izmenama preseče igru, ali je to ipak donelo rezultat, obzirom da je u šahovskoj završnici, u kojoj je Srbija dolazila u vodstvo, a Česi su razliku „resetovali“ svojim golovima, naš kadetski tim došao do zaslužene pobede (23:22). Bila je to interesantna utakmica, sa mnogo lepih poteza, odbrana golmana, naravno, protkana i greškama mladih igrača, a gledaoci će se svakako prisetiti samog kraja utakmice kada je srpski reprezentativac Stojanović šutem u stilu Dušebajeva loptu poslao od same podloge ka suprotnom roglju. Magija je potrajala još neku desetinu sekundi, obzirom da su Česi rezultat poravnali na 21:21 fenomenalnim golom Šafraneka, golom kakvog se ne bi postideo ni Genchajmer.

Povezana vest:  Butulija: Gaspromnjeft ne ulazi u rukometni klub

SRBIJA: Stanojlović, Todorović, Đurković, Ognjanović, Stojanović 6, Smiljanić, Milićević, Banduka, Mitrić U. 3, Jovanović 4, Mitrić S, Rakocija 3, Jovanovski, Ranisavljević, Marković 4 i Kolaković 3.

ČEŠKA: Kivala 2, Vaclav, Bičište 7, Knol 1, Zeman, Stasni, Doričak 1, Kučera 1, Šafranek 4, Pšenica, Brezina 1, Dedeček 4, Štohanzl, Herajt, Hlava i Dolejsi 1.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Rukometaši Danske u polufinalu prvenstva sveta

U nedelju su na programu završni mečevi turnira u kome „Orlići“ igraju sa selekcijom domaćina, koja je danas u meču protiv Mađarske pretrpela ubedljiv poraz 32:20 (18:11).