Ana Ivanovic prvi trening u Bukurestu13FED CUP 2014
Ivanović poražena od Kirstee, Rumunija vodi protiv Srbije

Ženska teniska reprezentacija Rumunije povela je danas protiv selekcije Srbije sa 1:0, u meču za opstanak u Svetskoj B grupu Fed kupa.

Vodeći poen Rumunkama donela je Sorana Kirstea savladavši Anu Ivanović sa 2:1 u setovima – 3:6, 6:1, 6:2.

Prvi reket Srbije u meču u Bukureštu razočarala je prikazanom igrom, a nakon poraza Ivanovićeve u startnom duelu srpskoj selekciji znatno je otežan posao.

Povezana vest:  Tipsarević uzeo set, ali Anderson u trećem kolu

Ana je odlično ušla u meč, sa dva brejka lako je dobila prvi set, ali je u nastavku borbe neočekivano pala u igri. Slab servis, greške i neprecizni udarci doprineli su da srpska teniserka izgubi ritam i postane nesigurna, a Kirstea je sve iskoristila da na pravi način preuzme inicijativu.

Uz podršku sa tribina, Rumunka je uz tri brejka lako izjednačila u setovima, da bi u nastavku susreta potpuno dominirala. Malo nade doneo je početak odlučujućeg trećeg seta u kojem je Ivanovićeva povela sa 2:0, ali je usledio neshvatljiv pad koncentracije i njeno samopouzdanje sasvim je bilo uzdrmano.

Povezana vest:  Poraz Tipsarevića u prvom kolu u Antaliji

Kirstea je ribrejkm smanjila vođsto Srpkinje, a potom osvojila pet gemova zaredom za konačan trijumf posle jednog sata i 47 minuta igre.

U drugom singl meču danas igraju Simona Halep i Bojana Jovanovski.

Pobednik susreta između Rumunije i Srbije igraće sledeće godine u Svetskoj B grupi Fed kupa, dok će se poražena ekipa takmičiti u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

Povezana vest:  Marej eliminisan sa turnira u Monte Karlu