Novak Monte-karloĐoković: Svaki udarac je bio bolan

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da ga je povreda desnog ručnog zgloba onemogućila da igra na visokom nivou protiv Švajcarca Rodžera Federa u polufinalu Masters turnira u Monte Karlu.
-Razočaran sam što nisam mogao da igram dobro kao da sam dovoljno zdrav. Od kraja prvog seta, pa kroz ceo drugi, svaki udarac je bio bolan, a pogotovo tokom servisa. Nisam mogao da pružim više od ovoga – rekao je Đoković posle meča, a prenose francuski mediji.
Đoković je ranije danas poražen u polufinalu turnira u Monte Karlu od Federera sa 0:2, u setovima 5:7, 2:6, a od završnice prvog seta bilo je evidentno da mu povreda znatno otežava meč.
-Šteta je da na ovakom velikom turniru u završnici takmičenja, kada se sastajete protiv Federera, ne možete da igrate na visokom nivou, jer vam neka sporedna stvar oduzima svu energiju i trud – kazao je Đoković.
-Povredu zgloba vučem već 10 dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i ne pričam o tome. Uradio sam sve što sam mogao tokom tog perioda da se zalečim, bio sam na lekovima svaki dan, radio sam različite terapije, primao injekcije, ali nije uspelo – dodao je Đoković.
Na pitanje novinara zašto nije predao meč, Đoković je rekao da nije želeo ružne kometare javnosti zbog toga.
-Nisam želeo da predam meč, jer bi ljudi onda počeli da pričaju razne stvari o meni… To je glavni razlog. Ovim sam pokazao moju snagu ili šta god da sam to imao. Jednostavno sam želeo da ostanem do kraja na terenu – kazao je Đoković.
Federer će se u finalu sastati sa sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom, koji je u drugom polufinalnom okršaju pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0.

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Ana na terenu od 19,00 za polufinale