bojana jovanovski indijan vels

Jovanovski eliminisana na startu turnira u Rimu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski eliminisana je već na startu WTA turnira premijer serije u Rimu posto je danas izgubila od Amerikanke Sloun Stivens sa 2:1 u setovima – 3:6, 6:3, 6:3.
Jovanovski je sjajno otvorila duel protiv 16. teniserke sveta. Dobila je prvi set i najavila da bi mogla da priredi iznenađenje, nakon što je dugo odolevala i uz brojne prekorete ravnopravno igrala protiv favorizovane Amerikanke.
Međutim, ponestalo joj je snage i koncentracije u odlučujićim trenucima. Sve je rešeno na početku trećeg seta, kada je Stivens sa dva brejka povela sa 3:0, a potom u petom gemu, ponovo na servis protivnice, stekla prednost od 4:1 i rutinski okončala borbu posle jednog sata i 57 minuta zanimljive igre.
Stivens u drugom kolu igra protiv zemljakinje Varvare Lepčenko, koja je savladala Kineskinju Šuai Peng ubedljivo sa 6:1, 6:0.
Ranije danas Ana Ivanović je lako pobedila Italijanku Karin Knap (6:1, 6:1) i u drugom kolu igra protiv Francuskinje Aliz Korne.
Jelena Janković je kao šesti nosilac slobodna na startu turnira, a u drugom kolu sastaje se sa ruskom veterankom Svetlanom Kuznjecovom, koja je ubedljivo savladala sunarodnicu Mariju Kirilenko – 7:5, 6:0.
Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2,12 miliona evra.

Povezana vest:  Sjajni Tipsarević doneo Srbiji pobedu za finale