novak djokovic finale indi 1

Đoković pobedio Ferera za polufinale mastersa u Rimu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira masters serije u Rimu pošto je danas u četvrtfinalu savladao Španca Davida Ferera sa 2:1 u setovima – 7:5, 4:6, 6:3.
Svetski broj dva očekivano je došao do pobede, ali mu je iskusni Španac, peti sa ATP liste, pružio možda i najsnažniji otpor u poslednje vreme.
Ipak, to nije bilo dovoljno za iznenađenje, pa je Srbin zabeležio 12. pobedu u njihovom 17. međusobnom okršaju.
Najvećim delom susreta vođena je zanimljiva i izjednačena borba. Đoković dobio prvi set uz dva brejka (4:2, 7:5), Ferer je u nastavku izjednačio zahvaljujući brejku u sedmom gemu (4:3), a treći set doneo je i najviše uzbuđenja.
Činilo se da je srpski teniser zavrsio posao kada je poveo sa 3:1 na protivnički servis, ali je Španac odmah vratio brejk, da bi Đoković tek u osmom gemu stekao prednost od 5:3 i rutinski završio duel nakon dva i po sata igre.
Đoković, koji je trofej u Rimu osvajao 2008. i 2011. godine, u borbi za finale sastaje se sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je ranije danas pobedio Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 5:7, 6:2.
Raonić zauzima 10. mesto na ATP listi i do sada je samo jednom igrao protiv Đokovića, prošle godine u polufinalu Dejvis kupa Srbija – Kanada (3:2), kada je poražen u tri seta – 7:6, 6:2, 6:2.
Masters u Rimu igra se za ukupan nagradni fond od 2,88 miliona evra.

Povezana vest:  Janković bolja od Klejbanove, za finale sa Anom Ivanović