novak djokovic 5 dan rim

Fondacija Novak Đoković prikupila 600.000 dolara

Fondacija Novak Đoković objavila je danas da prikuplja značajna sredstva za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i da je u ovom trenutku na njen račun pristiglo 600.000 dolara, od čega su više od 100.000 dolara pojedinačne donacije preko pay Pal računa.
Predsednik Fondacije Novak Đoković dan posle osvojene titule u Rimu odlučio je da donira sav osvojeni novac sa tog takmičenja za ugrožene u poplavama u Srbiji i na taj način pomogne svom narodu, saopšteno je na zvaničnom sajtu Fondacije.
-Novak je nastavio angažovanje na podizanju svesti kod svetske javnosti nizom intervjua koje je danas dao svetskim medijima. Osim toga, u pripremi je pismo koje će Novak uputiti svim sportskim zvaničnicima u svetu, institucijama i organizacijama kako bi se uključile u prikupljanje pomoći našem narodu – navodi se u saopštenju Fondacije.
Dodaje se da će sva sredstva biti upotrebljena za sanaciju vrtića i škola širom Srbije koje su pretrpele oštećenja zbog katastrofalnih poplava, a Fondacija će sve odluke donositi u koordinaciji sa Vladom Srbije i nadležnim ministarstvima.
-Narednih meseci čeka nas veliki i težak posao na obnovi i sanaciji oštećenih objekata. Iako se tek očekuju rezultati procene štete sigurno je da je ona višemilionska. U ovom trenutku za nas je važno da nastavimo da pozivamo pojedince i partnere naše fondacije iz inostranstva, jer očekujemo još njihove pomoći kako bi vreme za obnovu bilo što kraće – izjavila je izvršni direktor Fondacije Novak Đoković, Jelena Ristić.
Najbolji srpski teniser u nedelju je u finalu mastersa u Rimu pobedio Španca Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima i osvojio ukupno 44. titulu u karijeri.

Povezana vest:  "NIS otvorena škola tenisa 2014" u Nišu