novak djokovic indi

Đoković nastavio sa apelima za pomoć

Najbolji srpski teniser Novak Đoković učestvovao je na fudbalskom meču u Monte Karlu, koji se tradicionalno organizuje za pomoć deci širom sveta. On je borvak na utakmici između svetskih svezda i vozača Formule 1 iskoristio i još jednom apelovao na pomoć Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, koje su zadesile nezapamćene poplave.
Srpski teniser je nakon meča skinuo dres sa brojem devet na kojem je pisalo „Podržite Srbiju, Bosnu, Hrvatsku, poplave“, a isto su učinili i bivši švedski reprezentativac Fredi Ljungberg i igrač Serveta Neven Marković.
Humanitarnoj manifestaciji u Monte Karlu prisustvoali su vozači Ferarija Fernando Alonso i Felipe Masa, bivši fudbalski reprezentativac Francuske David Žinola, princ Albert od Monaka i drugi. 
Đoković je ranije odlučio da celokupnu novčanu nagradu od osvajanja turnira u Rimu, oko 500.000 dolara, donira kao pomoć ugroženima od poplava, dok je njegova humanitarna Fondacija preko Pejpal računa prikupila više od 100.000 dolara.
Sva sredstva biće upotrebljena za sanaciju vrtića i škola širom Srbije koje su pretrpele oštecenja zbog poplava,a Fondacija će sve odluke donositi u koordiniciji sa vladom Srbije i nadležnim ministarstvima.

Povezana vest:  Đoković među 30 najboljih sportista do 30 godina