novak djokovic 1 dan 1

Đoković: Motivisan sam da igram najbolji tenis u Parizu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je izuzetno motivisan da na Rolan Garosu pruži najbolje partije, kako bi osvojio jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje.
-Zdrav sam i očigledno veoma motivisan da pružim maksimum u Parizu – rekao je Đoković posle žreba za drugi gren slem turnir sezone.
Drugi reket sveta je naglasio da mu je pobeda nad prvim teniserom svreta Špancem Rafaelom Nadalom u finalu Mastersa u Rimu prošle nedelje velika inspiracija za predstojeći turnir.
-Pobeda nad Nadalom na šljaci nije mala stvar i ne događa se svaki dan. Taj trijumf mi je povećao samopouzdanje – rekao je Đoković koji bi protiv Nadala na Rolan Garosu mogao da se sastane u finalu.
Šestostruki osvajač gren slem titula naglasio je da na Rolan Garosu veliku pretnju favoritima može da predstavlja osvajač Australijen Opena, Švajcarac Stanislas Vavrinka.
-Vavrinka zaslužuje da se nađe među favoritima za osvajanje titule – rekao je Đoković i podsetio da je Švajcarac osvojio ove godine svoj prvi gren slem, kao i turnir u Monte Karlu.
Sam Vavrinka je pak naglasio da za favorite na Rolan Garosu smatra Đokovića i Nadala.
-Favoriti su Nadal i Đoković. Oni su daleko iznad ostalih – rekao je Vavrinka.
Rolan Garos počinje u nedelju 25. maja i trajaće do 8. juna, a titulu brani Nadal.

Povezana vest:  Bozoljac izbacio prvog nosioca na Čelindžeru u Rabatu