ana ivanovic rg

ROLAN GAROS 2014

Danas na terenu Lajović, Janković, Ivanović i Zimonjić

Sedmog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, u subotu, na terene Rolan Garosa od predstavnika Srbije izlaze Dušan Lajović, Jelena Janković, Ana Ivanović i Nenad Zimonjić.
Prvi startuje Lajović, koji od 11 sati igra meč šesnaestine finala protiv 75. tenisera sveta, Amerikanca Džeka Soka.
Biće to njihov prvi međusobni okršaj, a bolji ide u osminu finala na pobednika duela između Španca Rafaela Nadala i Argentinca Leonarda Majera.
Janković i Ivanović takođe igraju mečeve šesnaestine finala drugog gren slema sezone.
Jelena se posle 12.30 sati sastaje sa Rumunkom Soranom Kirsteom, trenutno 26. na WTA listi, a ukoliko pobedi, čeka bolju iz duela između Italijanke Sare Erani i Izraelke Julije Gluško.
Od pet dosadašnjih međusobnih mečeva sa Rumunkom Srpkinji su pripala dva.
Otprilike u isto vreme Ana igra protiv Čehinje Lusi Safarove, 24. teniserke sveta, sa kojom ime negativan skor i dobila je dva od dosadašnjih šest mečeva.
Ako pobedi neugodnu Safarovu, Ivanovićeva će u osmini finala igrati sa boljom iz susreta Petra Kvitova (Češka) – Svetlana Kuznjecova (Rusija).
Zimonjić će dva puta na teren pošto igra mečeve šesnaestine finala muških i mešovitih dublova.
Prvo će u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom posle 12.30 sati igrati protiv rumunsko-holandskog dubla Horija Tekau/Žan-Žilijen Rojer, a posle 16 sati u miksu sa Nemicom Julijom Gergeš protiv kolumbijsko-američke kombinacije Huan Sebastijan Kabal/Lajzel Huber.

Povezana vest:  AO 2013, Jovanovski završila takmičenje u dublu na AO