jelena jankovic rg 2Jankovićeva: Iz meča u meč igram sve bolje

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je danas da je zadovoljna plasmanom u osminu finala Rolan Garosa, da iz meča u meč igra sve bolje i da joj kako turnir odmiče, raste samopouzdanje.
Sedma teniserka sveta Jankovićeva plasirala se danas u osminu finala Rolan Garosa, pošto je pobedila 26. teniserku sveta, Soranu Kirsteu iz Rumunije, sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).
-Nisam razmišljala o porazu od nje od pre pet godina, ako bih tako razmisljla, ne bi bilo dobro. Znala sam šta da ocekujem od njene igre i kako treba da igram, morala sam da budem koncentrisana od početka do kraja, pošto se s njenom igrom nikad ne zna – rekla je Jankovićeva posle meča.
-Svaku lopticu udara iz sve snage, može da napravi viner iz bilo kakve pozcije, ali može i da pogreši. S takvim igracima ne smete da se opustite nijednog momenta i to sam uspela. Jedino što sam izgubila
brejk u prvom gemu drugog seta, ali uspela sam da se vratim – dodala je ona.
Jankovićeva će u osmini finala igrati sa Italijankom Sarom Erani, koja je pobedila Juliju Gluško iz Izraela sa 6:0, 6:1.
One su do sada igrale tri puta, a Jankovićeva je pobedila u njihovom prvom duelu. Poslednji put igrale su ove godine, na turniru u Rimu, kada je Italijanka pobedila sa 6:3 i 7:5.
-Analizirali smo šta sam radila loše u prošlom meču u Rimu, moram drugačije taktički da odigram. Nadam se da ću uspeti da realizujem šanse, odigram bolje nego u Rimu i pobedim. Eranijeva je težak protivnik, moram da budem psihički jaka, ali idem meč po meč, ne obazirem se previše ko je sve izgubio i pobedio na turniru – rekla je Jelena Janković.
Srpska teniserka Ana Ivanović, koja je danas porazom od Lucije Šafarove završila takmičenje u trećem kolu, rekla je da je Jankovićeva jedan od favorita za titulu u Parizu.
-Hvala joj na takvom mišljenju… Volim da igram na šljci, imala sam ovde uspeha. Eranijeva igra dobro na šljaci, ali se nadam da ću uspeti da je prođem, posle će mi biti mnogo lakše. Igram sve bolje, mic po mic se pomeram, ne pravim neka drastična poboljšanja, ali osećam se udobnije jer sam u prvom kolu bila jako nervozna i nesigurna – rekla je.
-Sve ide bolje, osećam se bolje, raste samopouzdanje iz meča u meč. Nadam se da će biti najbolje kada je najpotrebnije – dodala je sedma teniserka sveta.
Jankovićeva je istakla da je srećna zbog velikog uspeha Dušana Lajovića, koji će u osmini finala igrati protiv prvog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala.
-Mnogo volim Lajovića, dobar je dečko. Odlično igra, uvek navijam za njega i drago mi je što je uspeo da prođe. To je veliki uspeh za njega, nadam se da će nastaviti sa dobrim rezultatima. Igraće sa Nadalom? Želim mu sreću, uvek postoji šansa – rekla je ona.
Upitana da li govori francuski jezik kada boravi u Parizu, Jankovićeva je rekla da se nada da će ove godine biti u prilici da ispuni obećanje.
-Obećala sam da ću se na pobedničkom postolju obratiti na francuskom. Pomalo pričam ovde… Na postolju ću pričati pravi francuski jezik, s pravim akcentom, da progovorim k’o čovek. Nadam se
da ću održati reč i da će do toga doći – rekla je kroz osmeh Jankovićeva.

Povezana vest:  Djere bez plasmana u četvrtfinale teniskog turnira u Moskvi

PHOTO: Miguel Medina/AFP