novak djokovic indi 1

Đoković: Očekivao sam veći otpor

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je očekivao teži meč protiv Žo-Vilfreda Conge u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuske. 
-U ovakvim okolnostim, imavši u obziru četvrto kolo i da smo igrali na njegovom omiljenom tunriru, nisam očekivao da će ovako kratko trajati meč… Očekivao sam njegov malo veći otpor – rekao je Đoković posle meča. 
Đoković je danas u osmini finala Rolan Garosa pobedio Congu sa 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:1) za 90 minuta igre. 
-Ipak, s druge strane, dobro sam se pripremio sa svojim timom za Congu i jasno imao viziju šta želim da uradim na terenu kako taktički, tako i pristupu meču. Kvalitetno sam odigrao, malo grešio, terao sam ga na udarac više, što on ne voli – kazao je Đoković. 
Drugi teniser na ATP rang listi rekao je da mu je bilo vrlo važno da osvoji drugi set, u kom mu je Conga zadao najviše problema. 
-Hteo sam da dobijem drugi set, da mu ne dozvolim da se vrati u meč I da probudi publiku, čijom energijom se on hrani. Takođe, uslovi su meni išli na ruku. Teren je bio sporiji, što je neutralisalo njegov servis, njegovu brzinu – rekao je Đoković. 
Na konstataciju novinara da je među publikom najveći favorit za osvajanje titule, srpski igrač je kazao da mu to imponuje, ali i da oseća pritisak. 
-Takva stvar može samo da mi pomogne, da se stvara vrsta dobre atmosfere i pozitivna energija, kojom se hranim… Godi mi, kada direktor Rolan Garosa kaže da misli da ću ja osvojiti (turnir). S druge strane, pritisak je uvek tu, ali znam kako da se nosim – rekao je Đoković. 
Srpski igrač će se u četvrtfinalu sastati s Milošem Raonićem iz Kanade. 
-Očekujem neizvestan meč ovde, kao što je nedavno bilo u Rimu. On uvek pruža maksimum, veoma se trudi i srećan sam zbog njega što je ušao u 10 najbolje rangiranih igrača. Raonić veoma jako servira i moraću dobro da se odmorim pre susreta, kako bi reakcije bile na nivou. Između mene i njega nema mnogo tajni, dobro se poznajemo, on je moj zemljak – uz osmeh je rekao Đoković. 

Povezana vest:  Ðoković bolji od Andersona za trijumf Srbije