dusan lajovic rg

ROLAN GAROS 2014

Danas na terenu Lajović, Janković, Zimonjić i juniori

Devetog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, u ponedeljak, na terene Rolan Garosa od predstavnika Srbije izlaze Dušan Lajović, Jelena Janković, Nenad Zimonjić i juniori Ivana Jorović, Katarina Jokić i Petar Čonkić.
Lajović igra meč karijere, jer se posle 12.30 sati u osmini finala sastaje sa prvim reketom sveta, Špancem Rafaelom Nadalom.
Bolji iz njihovog prvog međusobnog duela igraće u četvrtfinalu sa pobednikom susreta između Španca Davida Ferera i Južnoafrikanca Kevina Andersona.
Otprilike u isto vreme, takođe u osmini finala, Janković igra protiv Italijanke Sare Erani, 11. teniserke sveta.
Biće to njihov drugi okršaj, trenutni skor je izjednačen (1:1), a bolja će igrati u četvrtfinalu sa pobednicom meča Između Andree Petković (Nemačka) i Holanđanke Kiki Bertens.
Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor igraju četvrtfinale dublova protiv Hrvata Marina Draganje i Rumuna Florina Mergee, a meč je na programu posle 13 sati.
U prvom kolu takmičenja juniora Jorović se od 11 sati sastaje sa Rumunkom Žaklin-Adin Kristijan, Jokić posle 12 sati igra protiv Francuskinje Margot Jerolimos, dok je Čonkićev protivnik posle 15 sati Poljak Hubert Hurkač.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2011, Đoković u finalu Srbija opena, Tipsarević predao meč