novak djokovic finale indi 1

ROLAN GAROS 2014

Đoković u finalu Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u četiri seta pobedio Letonca Ernestsa Gulbisa, 6:3, 6:3, 3:6, 6:3. Đoković će u nedelju u finalu igrati s pobednikom duela Rafael Nadal – Endi Marej. 
Obojica su na početku današnjeg meča osvajali gemove na svoj servis, ali je Đoković u petom gemu uspeo da napravi brejk i poveo je sa 3:2. On je nakon toga sačuvao prednost, a u poslednjem gemu još jednom je oduzeo servis protivniku za 6:3 i poveo u meču. 
U drugom setu obojica su bili sigurni na svoj servis, a Đoković je u osmom gemu uspeo da napravi brejk i posle osvojenog gema na svoj servis stekao je dva seta prednosti, 5:3, da bi i drugi set dobio sa 6:3. 
Đoković je u trećem setu delovao nervozno i stegnuto i počeo da greši, što je Gulbis iskoristio i u osmom gemu napravio brejk i poveo sa 5:3, da bi posle zadržao svoj servis i osvojio treći set. 
Đoković je posle toga napustio teren na kratku, ali je i na početku trećeg seta delovao nervozno, ali je dobio prvi gem, a odmah zatim je napravio brejk za 2:0, samo da bi Gulbis uzvratio brejkom. 
Letonac se nije predavao, ali je Đoković čuvao gem prednosti, da bi novi brejk napravio u osmom gemu i poveo sa 5:3, da bi posle toga sačuvao svoj servis i obezbedio plasman u svoje drugo finale Rolan Garosa, jedinog grend slem turnira koji do sada nije osvajao. 
Đoković je do sada 31 put igrao s Nadalom i pobedio u 19 mečeva. Srpski teniser je dobio poslednja četiri duela i svaki put u finalu nekog turnira, na Mastersu u Rimu, Majamiju, Završnom ATP turniru i turniru u Pekingu. 
Đoković je do sada 20 puta igra protiv osmog tenisera sveta Mareja i ostvario 12 pobeda. Poslednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Majamiju, kada je drugi teniser sveta pobedio sa 7:5, 6:3. 
Finale je na programu u nedelju i neće početi pre 15 časova. 

Povezana vest:  Ivanović i Zimonjić sa Indijcima u prvom kolu miks dubla