igor_andrejevSERBIA OPEN 2010

Andrejev srušio Karlovića za četvrtfinale protiv Kverija

 

Peti nosilac, Ivo Karlović završio je takmičenje na ovogodišnjem „Serbia Open“-u. Ruski teniser Igor Andrejev je maksimalnim rezultatom od 2:0, po setovima 6:4, 7:5 savladao 33. igrača sveta i plasirao se u četvrtfinale. Već u trećem gemu meča, Andrejev je uspeo da odoli servisima Karlovića, napravi brejk, koji mu je bio ključ za osvajanje prvog seta (6:4).

Povezana vest:  Krunić u finalu ITF turnira u Ankari

Gotovo u istoj situaciji našao se Rus u drugom setu, ali je tada Karlović uspeo da spasi brejk loptu. U jedanaestom gemu, otpor dva metra i osam centimetara visokog Zagrepčanina je popustio, Andrejev stiže do odlučujućeg brejka, koji mu je bio dovoljan da meč lagano privede kraju.

Koliko je rođeni Moskovljanin bio superioran, govori podatak da svom rivalu nije dopustio brejk prilike. Tako je Andrejev došao do prve pobede u karijeri nad Karlovićem u njihovom trećem okršaju.

Povezana vest:  Zvonarjeva uputila saučešće porodicama poginulih u Moskvi

U četvrtfinalu Andrejev će u petak igrati protiv trećeg nosioca turnira i 22. igrača sveta, Amerikanca Sema Kverija. Kveri je u drugom kolu nadigrao Kazahstanca Evgenija Koroljeva rezultatom 6:3, 6:4 u meču koji je trajao 70 minuta.