jelena_jankovic_rim_1WTA RIM

Danas na terenu Jelena (13) i Ana (20,30)

 

Posle odličnih partija Jelene Janković i Ane Ivanović u Rimu obe srpske teniserke plasirale su se u četvrtinu finala WTA turnira u Rimu. Prva na teren danas od 13 časova na centralnom terenu će izaći Ana Ivanović koja će igrati sa Ruskinjom Nađom Petrovom koja je 18 na WTA listi.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Đoković u trećem kolu turnira u Indijan Velsu

Jelena Janković koja je juče deklasirala Janinu Vikmajer (Belgija) za ulazak u polufinale sastaće se sa Amerikankom Venus Vilijams. Taj meč je po planu od 20,30 na centralnom terenu. Jankovićeva i Vilijamsova do sada su se sastajale 10 puta i imaju zabeležene isti broj pobeda 5 – 5. Ipak, sudeći prema jučerašnjoj igri JJ danas će se gledati odličan tenis.

Povezana vest:  Novak i Jelena Ðoković donirali milion evra Srbiji

U druga dva četvrtfinala igraju Serena Vilijams (SAD) protiv Marle Kirilenko (Rusija) kao i Lusi Safarova (Češka) protiv Marta Hoze Sančez Martinez (Španija).

Za sada, ulaskom u četvrtinu finala obe teniserke zaradile su 40.000 dolara kao i 225 WTA poena. Ako danas pobede zaradiće 87.500 dolara i 395 bodova. Učesnica finala inkasiraće 175.000 dolara i 620 poena dok će pobednica turnira zaraditi 350.000 dolara i 900 WTA bodova.

Povezana vest:  Teniseri Srbije počeli pripreme za duel sa Indijom u Dejvis kupu