filip_krajinovic_1SERBIA OPEN 2010

 

Krajinović savladao Zebaljosa

 

Osamnaestogodišnji srpski teniser Filip Krajinović ostvario je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, pošto je u osmini finala savladao 52. tenisera sveta, Argentinca Horacija Zabaljosa rezultatom 2:1 (6:3, 1:6, 7:6 (7:5)) i plasirao se u četvrtfinale Serbia Opena.

Lavovska borba trajala je dva časa i 27 minuta, a Krajinović, trenutno 319. na ATP listi je još jednom pokazao da poseduje ogroman potencijal da se jednog dana nađe u samom svetskom vrhu. Ovo je njegova druga ATP pobeda.

Povezana vest:  Federer protivnik Đokoviću u finalu završnog turnira

Zebaljos je ušao u meč maksimalno agresivno, što mu je donelo brejk već u uvodnom gemu, koji je u narednom na svoj servis realizovao u prednost od 2:0. Krajinoviću nije trebalo mnogo vremena da se razigra i u četvrtom gemu vrati brejk, koji je nakon fantastične igre u nastavku duplirao za vođstvo od 5:2. Po jedan servis gem teniseri su osvojili u nastavku za 1:0 u setovima za mladog Srbina.

Povezana vest:  ATP MINHEN, Tipsarević u četvrtfinalu poražen od Brandsa

Argentinski igrač nije dozvolio da se ponovi scenario iz uvodnog seta. Nakon što je oduzeo servis Filipu, tu prednost je čuvao, a pred sam kraj seta uvećao još jednim brejkom, tako da je odluka o pobedniku pala u trećem setu.

Krajinović je u odlučujućem setu prvi došao do brejka, poveo sa 4:2. U sledećem Zebaljos pravi ribrejk i došao je na red taj-brejk, koji je pripao Filipu rezultatom 7:5.

Povezana vest:  Đoković i kolege na Rolan Garosu igrali za ugrožene

Pobednik meča između Novaka Đokovića (prvi nosilac) i Fabija Fonjinija, biće Krajinovićev rival u četvrtfinalu u petak.