bolitijeriBolitijeri: Srbija ima dosta talenata

 

Jedan od najpoznatijih svetskih teniskih trenera Nik Bolitijeri rekao je danas u Beogradu da Srbija ima dosta talentovanih igrača, koji bi mogli da dođu do svetskog vrha, ali da na njihovom razvoju mora mnogo da se radi.

-Verujem da rezultati govore više od reči… Važno je da ne stanete, kada imate takve igrače morate da budete sigurni da ćete nastaviti da podižete i one mlađe. Srbija je zemlja sa dosta talenata, uvek imate novih koji će doći na vrh – izjavio je Bolitijeri tokom posete sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu.

Povezana vest:  FED KUP HEROINA SRBIJE U 2015 – ALEKSANDRA KRUNIĆ

Vlasnik najpoznatije teniske akademije na svetu ocenio je da je Otvoreno prvenstvo Srbije organizovano na visokom nivou.

-Počastvovan sam što sam gost porodice Đoković. Došao sam da posmatram i da osetim ovaj ambijent i da vidim šta je napravljeno. Novak je bio veoma uzbuđen što je vratio nešto sportu. Nadamo se da ćemo i narednih godina da dolazimo u Beograd i da pomoažemo vašoj deci – naveo je Bolitijeri.

Poslednji srpski teniser sa kojim je Bolitijeri radio je 18-godišnji Filip Krajinović.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Ivanović eliminisana u trećem kolu Vimbldona

„-Volim Filipa, podseća me na Agasija i nikada ne znate šta će da uradi. Njemu je potrebno iskustvo, da zna kako se takmiči i kako se dobijaju mečevi. Njegova budućnost zavisi i od toga kako će mentalno biti spreman da igra protiv velikih igrača – kazao je američki trener.

Bolitijeri je dodao i da bi bio počastvovan da Novak Đoković poseti njegovu akademiju na Floridi.

Otac Novaka Đokovića, Srđan kazao je da organizatori turnira u Beogradu planiraju da ozvaniče saradnju sa akademijom Nika Bolitijerija.

Povezana vest:  Serena opet bolja od starije sestre

-On je stvorio više od 20 ‘top ten’ igrača. Dosao je na poziv Novaka i porodice. Sa njegovom akademijom planiramo da napravimo saradnju u budućnosti. Ovo je samo pola od onoga što pravimo na Dorćolu, pa se dogovaramo da ovo bude istureno odeljenje akademije. On će dovoditi trenere u Beograd, a mi ćemo decu slati tamo – kazao je Đoković.

Bolitijeri je obećao da će posetiti turnir u Beogradu i sledeće godine. Poznati trener sutra će održati javni čas tenisa sa decom iz Beograda i čitave Srbije.