nole vimbldon

Đoković: Ni blizu onoga što sam nameravao na terenu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle poraza od Francuza Žoa-Vilfreda Conge da na terenu nije uradio ni blizu onoga što je nameravao.
Đoković je večeras u osmini finala mastersa u Torontu izgubio rezultatom 6:2, 6:2, što je njegov tek peti poraz ove sezone, u kojoj je zabeležio 38 pobeda.
-Nisam igrao ni približno kako sam nameravao. Baš ništa mi nije polazilo ta rukom, to je, generalno, bio veoma loš dan, veoma loša partija. Nisam ništa mogao da uradim – izjavio je Đoković posle meča.
On je dodao da je razočaran slabim izdanjem i da će pokusati da shvati gde je grešio.
-Ipak, ovo nije ni prvi ni poslednji meč koji sa izgubio u karijeri. Trenutno ne osećam neku iscrpljenost, ili tako nešto, međutim, čak ni juče protiv Monfisa nisam se osećao udobno na terenu, nisam udarao lopticu kako treba i napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka. Možda je u pitanju nedostatak mečeva na ovoj podlozi, ali, siguran sam, biće bolje – istakao je srpski teniser, odajući priznanje Congi za odličnu igru.
-On je igrao zaista dobro i zasluženo je pobedio, ja, valjda, ne mogu gore od ovoga. Narednih nekoliko dana pokušaću da provedem što više sati na terenu i spremim se za naredni masters u Sinsinatiju – zaključio je Đoković.
Conga u četvrtfinalu turnira u Torontu igra protiv Britanca Endija Mareja, kome je Francuz Rišar Gaske predao meč bez borbe zbog bolesti.

Povezana vest:  Ivanović: Biće teško sa Čehinjama, ali šanse su 50:50