jelena_jankovic_rim_4WTA RIM

Jankovićeva zadovoljna igrom

 

Srpski reket broj jedan Jelena Janković posle plasmana u finale WTA turnira u Rimu izjavila je da je ponosna na ostvarene rezultate u večnom gradu i da se nada trofeju.

U finalu, podsećanja radi JJ je pobedila Amerikanku Serenu Vilijams sa sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 7:6(5)) a prethodno je deklasirala njenu sestru Venus Vilijams.

Povezana vest:  Ivanović pala na 18. mesto na WTA listi, Janković se popela na 20.

-Igram fenomenalno cele nedelje i odlično koristim ukazane šanse. Uvek se borim do kraja i to daje rezultate. Kada u dva dana pobedite obe sestre Vilijams to je fantastičan rezultat i morate da budete ponosni na sebe – izjavila je Jankovićeva.

Jankovićeva je krajem meča imala manju raspravu sa sudijom zbog ponašanja Serene Vilijams koja je često “glumila” da nije spremna prilikom servisa JJ.

Povezana vest:  Đoković se mučio, ali je prošao u polufinale Šangaja

-Kada server izvede udarac, igrač sa druge strane treba da bude spreman. Zato i postoji pauza između poena. Naučila sam da rasprava sa sudijama troši energiju i važno je što sam to izbacila iz glave na vreme – rekla je Jankovićeva.

Jelena, kraljica drame, sutra u finalu igra protiv Marije Hoze Martinez Sančez (Španija), koja je u drugom polufinalu bila bolja od Ane Ivanović sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2).

Povezana vest:  WTA ROLAN GAROS, Stosur eliminisala Serenu Vilijams, ide na Jankovićevu