novak djokovic 33

Đoković: Ponovo sam skoncentrisan i spreman za uspehe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da su mu neuspesi na mastersima u Torontu i Sinsinatiju teško pali, ali da je sada spreman da na US openu ide na titulu.
Đoković je turnire u Torontu i Sinisinatiju završio već u osmini finala nakon poraza od Francuza Žoa Vilfreda Conge i Španca Tomija Robreda.
-Poslednje tri nedelje, na turnirima u Torontu i Sinsinatiju, bile su veoma teške za mene u emotivnom smislu. Nisam uspevao da pronađem pravu igru i nisam se osećeao dobro na terenu. Ipak, na US openu se osećam se drugačije, ponovo sam skoncentrisan i spreman za uspehe – rekao je Đoković za sajt turnira.
On je u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu pobedio mladog Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:1, 6:2, 6:4, posle 97 minuta igre.
-Zadovoljan sam prvim mečom. Dobro sam udarao lopticu. Dijego je veoma talentovan igrač i veoma je brz na terenu. Nije me pritiskao dovoljno servisima, mislim da mora na tome da poradi, ali odigrao je dobar meč – dodao je Đoković.
Njegov naredni protivnik biće Francuz Pol-Anri Matje. Đoković i Matje do sada su se sastajali šest puta i srpski teniser vodi sa 5-1 u pobedama.

Povezana vest:  Đoković peti put osvojio završni Masters