rodzer federer 1

Federer u polufinalu posle velike borbe sa Monfisom

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale Ju Es opena u Njujorku, pošto je noćas nadoknadio dva seta zaostatka i pobedio 24. tenisera sveta, Francuza Gaela Monfisa sa 3:2 u setovima (4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2). 
Meč je trajao tri sata i 23 minuta, a treći teniser sveta Federer je spasao tri meč lopte i plasirao se u deveto polufinale Ju Es opena, a prvo od 2011. godine. Federer će pokušati da osvoji rekordnu šestu titulu u Njujorku, čime bi pretekao Pita Samprasa i Džimija Konorsa po broju osvojenih titula na Flašing Medouzu u Open eri. 
-Suočavao sam se sa meč loptom i to nije bilo zabavno, pošto sam bio blizu da pognute glave odem sa terena, dođem u svlačionicu, pa zatim na obaveznu konferenciju za novinare, a to bi sve bilo uzašno da sam izgubio – rekao je Federer, osvajač 17 grend slem turnira. 
-Teško je blokirati takva osećanja, ali se trgneš jer znaš da nemaš dovoljno vremena. Pomisliš da moraš da pokušaš sve I pogodiš dobar prvi servis… Morao sam da se suočim sa tim i da to prihvatim – dodao je Federer. 
Monfis je pokušao da se plasira u svoje drugo polufinale nekog grend slem turnira. Federer će u polufinalu igrati protiv 16. tenisera sveta Marina Čilića iz Hrvatske, koji je pobedio Tomaša Berdiha iz Češke sa 6:2, 6:4, 7:6 i tako se plasirao u svoje drugo grend slem polufinale. To će biti njihov šesti duel, a svih pet do sada dobio je Federer. 
U drugom polufinalu igraće prvi teniser sveta Novak Đoković i 11. na ATP listi Kei Nišikori iz Japana. Nišikori je u četvrtfinalu pobedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 3:6, 7:5, 7:6, 6:7, 6:4. To će biti njihov treći duel, a Đoković je ostvario dve pobede. 

Povezana vest:  Zimonjić i Matkovski u drugom kolu Indijan Velsa