lajovic pozdrav indija

Lajović i Bambri otvaraju duel Srbije i Indije

Meč baraža za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa između Srbije i Indije u počeće duelom Dušana Lajovića i Jukija Bambrija, odlučeno je danas žrebom u Bangaloru. Meč Srbije i Indije igra se od 12. do 14. septembra u Bangaloru, a pobednik će izboriti opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. 
Duel Bambrija i Lajovića počinje sutra od 11.30 po srednjeevropskom vremenu. Posle njih na teren će izaći Filip Krajinović i Somdev Devarman. U subotu od 15 časova na programu je duel dublova, u kome će nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac protiv Rohana Bopane I Leandera Paesa. 
Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju od 12.30, igraju se uzvratni mečevi u singlu: Lajović – Devarman i Krajinović – Bambri. 
-Zadovoljan sam što Lajović prvi izlazi na teren, naš prvi igrač protiv njihovog drugog. Nadam se da će dobro da ‘otvori’ meč, bilo bi dobro da povedemo sa 1:0, to bi psihološki mnogo značilo timu – rekao je Obradović posle žreba. 
Obradović je dodao da je ekipa za pet dana treniranja provela mnogo na terenu i da je forma igrača u usponu. 
-To nam je bio cilj, igrači su u prva tri dana bili umorni, ali je kasnije forma počela da se podiže i to je ritam koji imamo u Dejvis kupu. Treba vredno trenirati, naročito mladi igrači, kao što su Lajović i Krajinović, kojima je ovo novo iskustvo i posebna vrsta pritiska jer sada moraju da dobiju svoje mečeve – rekao je on. 
-Imaju imperativ i opterećenje, ali sigurno da sam ih dobro mentalno, fizički i teniski pripremio za ove mečeve, oni su spremni 100 odsto – dodao je selektor Srbije. 
On je istakao da očekuje teške uslove za igru. 
-Bez obzira na vremenske uslove i paklenu atmosferu navijača, ubeđen sam da smo mi tim koji je uspeo da prevaziđe mnoge teške situacije, pa ćemo prevazići i njihovo frenetično navijanje, da probamo da nađemo našu pravu energiju i dobijemo te mečeve – rekao je Obradović. 

Povezana vest:  Ðoković: Nervoza jer sam hteo da impresioniram Samprasa