UNICEF TENIS 2009 2014 01Održan teniski turnir „Viner za decu“ u organizaciji UNICEF-a i SAM-a

Danas je, u organizaciji UNICEF-a i SAM-a (Srpska asocijacija menadžera), na terenima NOVAK održan teniski turnir „Viner za decu“. Prikupljeno je više od 300.000 dinara namenjenih štampanju oko 5.000 priručnika za roditelje Šta je danas bilo u školi?, koji će omogućiti roditeljima da uspostave kvalitetniji odnos sa svojom decom i da zajedno sa školom aktivno učestvuju u svim pitanjima koja se tiču zaštite dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Ova sportska manifestacija okupila je članove Srpske asocijacije menadžera, rekreativce, ljubitelje tenisa, a podršku su dale i javne ličnosti – Savo Milošević, Milan Kalinić, Igor Miklja, Milan Bošković, Ilija Kovačić i drugi. Turnir je održan uz podršku Akse, članice SAM-a, Novak Cateringa, i Babolat teama.

Povezana vest:  Janković poražena u četvrtfinalu od Serene Vilijams

„UNICEF je lider u oblasti sporta za razvoj. Uspostavljamo inovativna partnerstva sa sportskim organizacijama, sportistima i udruženjima koja imaju uticaj na opstanak, razvoj, obrazovanje i zaštitu dece i koja mogu da mobilišu resurse za decu. Cilj ovogodišnjeg turnira je da pomognemo podizanje svesti kod roditelja i dece o mehanizmima za sprečavanje nasilja. Prihod od turnira će se koristiti za štampanje priručnika za roditelje Šta je danas bilo u školi?“, istakao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji i zahvalio je partnerima – Srpskoj asocijaciji menadžera, svim pojedincima, organizacijama i kompanijama za njihovu nesebičnu podršku u organizaciji ovog turnira, jer bez njih to ne bi bilo moguće.

Povezana vest:  Ðoković odigrao dva najbolja meča u 2011. godini

Prema rečima Jelene Bulatović, izvršne direktorke Srpske asocijacije menadžera, SAM je uvek spreman da podrži ovakve događaje, posebno kada su u pitanju edukacija dece i mladih, promocija zdravog života i porodičnih vrednosti. „Naši članovi nisu samo uspešni poslovni ljudi, već i društveno odgovorni menadžeri, koji brinu o dobrobiti generacija koje dolaze. Zato smo zahvalni UNICEF-u na pozivu da zajedno organizujemo ovaj turnir i mogućnosti da, kroz druženje i sport, podržimo štampanje publikacije Šta je danas bilo u školi?“, rekla je Bulatovićeva.

Povezana vest:  Del Potro povredio koleno x

Novak Đoković, najbolji srpski teniser i ambasador UNICEF-a, ističe da se sportom promoviše fer plej, timski rad i poštovanje protivnika. „Deci širom sveta sport pomaže da unaprede zdravlje – i telo i duh, podučava ih važnim lekcijama iz života o poštovanju, liderstvu i saradnji. Sport ih ohrabruje da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Sport nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu“, naglašava Đoković.