Roger_Federer_portretFederer: Nadala uvek smatram najvećim rivalom

 

Rodžer Federer prvi teniser sveta, kreće u obranu titule na ATP turniru Masters serije 1.000 u Madridu mečom u utorak, gde će mu protivnik biti Nemac Benjamin Beker.

Beker je u ponedjeljak je pobijedio, sa 2:0 u setovima (6-0, 6-2), domaćeg tenisera Karlosa Moju, pre jedanaest godina prvog igrača sveta koji, ove godine ima tek dve ATP pobede i nalazi se na 514. mjestu ATP tabele.

Povezana vest:  Bojana Jovanovski u četvrtfinalu

Federer je novinarima, pre svog premijernog meča u Madridu rekao:

-Na treningu se osećam odlično, ali neke mečeve na zemljanim terenima nisam odigrao na očekivanom nivou. Nisam udarao lopticu čisto i kvalitetno kako inače znam. Ali kod mene za paniku nema mesta.

Federer se prisetio Ii prošle godine.

-Tu nedelju sam odradio odlično. Pobeđivao sam strašne suparnike. Počelo je sa Soderlingom, pa Blejkeom, Rodikom i Del Potrom. Sve je zaokružila pobeda protiv Nadala u finalu. Nadam se da će Madrid opet pokazati moju dobru formu –  rekao je Federer i naglasio koga i dalje vidi kao glavnog protivnika u lovu na sve cenjene turnire koji slede u godini.

Povezana vest:  WTA STRAZBUR, Šarapova igra na turniru u Strazburu

-Apsolutno je to Nadal. Možda vi mislite kako ga neko vreme nije bilo, kako je pao, ali za mene je on uvek prvi i najveći suparnik. Istina je, tražio se zbog povreda jedno vreme, ali i ja sam prošao tu fazu –rekao je Federer.