parovi hrvatska srbija

Predsednik T S S očekuje Dejvis kup u Kraljevu

Predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbija (T S S) Toplica Spasojević rekao je danas da se Kraljevo u Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) kandidovalo za priređivanje takmičenja za Dejvis kup u Srbiji marta iduće godine. 
-Ostala je još jedna finalna ocena koja će biti data početkom januara za potencijalnu kandidaturu Kraljeva, kada ćemo i moći da kažemo da smo domaćini prvog kola Dejvis kupa u Kraljevu – rekao je Spasojević. 
Istakao je da je mnogo energije, želje i rada uloženo da Kraljevo bude domaćin prvog kola Dejvis kupa, što je prepoznala i ITF. 
-Ideja nam je da se teniski sport širi i van velikih centara. Kraljevo to zaslužuje i iz onoga što smo videli, nadam se da će naši igrači ovde igrati s velikim zadovoljstvom – kazao je predsednik UO T S S. 
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović je kazao da je inspekcija ITF već dala pozitivno mišljenje i da je uveren da će se Dejvis kup igrati u Kraljevu. 
-Ja ću govoriti kao da je tu odluku ITF već donela, očekujem da ćemo igrati u Kraljevu. Inspekcija ITF je već prošla, ništa još nije zvanično, ali ja sam ubeđen da su oni oduševljeni onim što su videli – rekao je Obradović. 
Podsetio je da se Dejvis kup prati u celom svetu, i da će učestvovati i vodeći svetski igrač na ATP listi, Novak Đoković. Načelnik Raškog okruga Nebojša Stefanović, ocenio je da će održavanje Dejvis kupa u novosagrađenoj sportskoj hali biti od velikog značaja za Kraljevo, za Vrnjačku Banju i za popularizaciju kulturno-istorijskih spomenika u kraljevačkom kraju. 

Povezana vest:  Ivanovićeva u osmini finala turnira u Torontu