djokovic razocaarn-usa

Đoković poražen od Karlovića u četvrtfinalu Dohe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Dohi pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od Hrvata Iva Karlovića u tri seta – 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4.
U duelu protiv trenutno 57. tenisera na ATP listi favorizovani Đoković poražen je posle velike i izjednačene, puna dva sata i 15 minuta duge borbe.
Srpski teniser nije posebno podbacio u odnosu na to koliko je Karlović pokazao u susretu dva, inače, dobra prijatelja.
Tridesetpetogodišnji hrvatski veteran odigrao je možda i najbolji meč u karijeri i slavio je potpuno zasluženo, znalački koristeći svoje najjače oružje – ubitačan servis.
Upravo su projektili iz servisa odlučili pobednika, jer Đoković danas nije uspevao da parira na pravi način i zaustavi raspoloženog i motivisanog protivnika.
Možda je u drugom setu mogao da prelomi borbu, ali je Karlović bio na visini zadatka, ne posustajući u odlučujućim trenucima.
Bila je ovo druga pobeda hrvatskog tenisera nad Đokovićem u njihovom trećem međusobnom meču.
Oba prethodna odigrali su još 2008. godine, u Madridu je slavio Karlović, a u Hamburgu Đoković.
Karlovićev protivnik u borbi za finale biće Španac David Ferer, trenutno 10. na ATP listi, koji je ranije danas sigurno slavio protiv Nemca Dastina Brauna (6:2, 6:2).
Kasnije večeras Đoković bi trebalo da u paru sa Filipom Krajinovićem odigra i polufinalni meč u konkurenciji dublova, a njihovi protivnici su Španac Rafael Nadal i Argentinac Huan Monako.
Turnir u prestonici Katara igra se za ukupan nagradni fond od 1,22 miliona dolara.

Povezana vest:  Kladionica William Hill: Nadal je favorit za sva četiri Gren Slem tunira