novak djokovic finale indi 1

Đoković: Igrao sam previše defanzivno protiv Karlovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ocenio je da je u porazu od Hrvata Iva Karlovića igrao previše defanzivno.
U debitantskom učešću na ATP turniru u Dohi Đoković je danas izgubio četvrtfinalni meč od 35. godišnjeg hrvatskog veterana u tri seta – 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4 posle dva sata i 15 minuta igre.
-Konkretno, u ovakvim mečevima jedna lopta može da odluči pobednika, a upravo to je bio slučaj. Igrao sam malo previše defanzivno. Umesto da raznovrsnije udaram lopticu, samo sam je vraćao nazad – rekao je Đoković.
Karlović je zasluženo nadigrao svetskog broja jedan koristeći svoje najjjače oružje – ubitačni servis, ne prepustivši favorizovanom Srbinu nijedan brejk.
-Pogledao sam ga kada je iznervirano bacio reket, tako da sam znao da je bio možda malo frustriran. Dakle, samo sam nastojao da ostanem miran – izjavio je Karlović, koji je protiv Đokovića imao 21 as udarac.
On je dodao da je vetar obojici pravio velike probleme.
-Ja sam verovatno imao malo više sreće – skromno je kazao Karlović istakavši da je presrećan posle verovatno najboljeg meča u karijeri i trijumfa nad prvim reketom sveta.
U borbi za finale hrvatski teniser sastaje se sa Špancem Davidom Fererom, trenutno 10. na ATP listi, koji je ranije danas sigurno slavio protiv Nemca Dastina Brauna (6:2, 6:2). Drugi polufinalni par na turniru koji se igra za ukupan nagradni fond od 1,22 miliona dolara čine Čeh Tomaš Berdih i Italijan Andreas Sepi.

Povezana vest:  VIMBLDON, Sestre Vilijams kažnjene zbog izbegavanja medija